Başkan Hüseyin Keskin, Silivri'de FETÖ Davasını Takip Etti

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi Taksim Meydanı’nı işgal girişiminde bulunan 99 şüphelinin yargılandığı duruşmayı takip etti. Duruşma sonrası açıklama yapan Başkan Keskin, “Şehit ailelerimize ve gazilerimize destek vermek için buradayız” dedi.

Başkan Hüseyin Keskin, Silivri'de FETÖ Davasını Takip Etti
Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, beraberindeki belediye yetkilileri ve vatandaşlarla birlikte 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi Taksim Meydanı’nı işgal girişiminde bulunan 99 şüphelinin yargılandığı davayı takip etti. Başkan Keskin, Silivri’deki duruşma sonrası, takip ettiği davayla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“Şehit ailelerimize ve gazilerimize destek vermek için buradayız”

Duruşma sonrası basım mensuplarına açıklamalarda bulunan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Bugün Taksim Meydanı’nı ele geçirmeye çalışan darbeci hainlerin duruşmasına katılmak, şehit ailelerimize ve gazilerimize destek vermek için buradayız. Davalar sürerken, şehit ailelerimizin ve gazilerimizin yalnız bırakılmaması, sanık sandalyesinde oturanların rahat tavırları, pişman olmamış halleri ve yine onlara her türlü desteği veren, tabi ki haklarıdır, savunacaklardır ama bir insanın birkaç tane avukatının olması ve kendilerini haklı olarak görmeleri, bu durum müştekilerimizi ciddi anlamda rahatsız eder. İşte o yüzden onların yalnız bırakılmaması gerekiyor. Bu anlamda, İstanbul’a, İstanbul’daki büyüklerimize de teşekkür ediyoruz. Onların organizesiyle bizler de buraya geliyoruz ve burada şehit yakınlarımıza ve gazilerimize moral ve destek veriyoruz” diye konuştu.

Milletimizin bu davaları takip etmelerini rica ettiğini söyleyerek konuşmasını sürdüren Keskin, “Bununla beraber, yakınları içeride olan ama FETÖ’cü olmayan ailelere de söylemek istediğim bir mesele var. Yakınlarının bağlı oldukları, din olarak zannettikleri ama dinle ilgisi olmayan, hoca olarak gördükleri ama hocalıkla ilgisi olmayan, taptıkları bir şeytandan gelen mesajlara inanacaklarına, bu mesajlar yoluyla kendilerinin hala haklı olduklarına inanacaklarına, ve kendilerinin burada kısa bir sürek kaldıktan sonra kısa bir süre sonra çıkacaklarına inanacaklarına, bu devletimizin ve bu milletimizin gücüne inansınlar. Bu aileler de yakınlarının FETÖ’cü olmadığına insanları inandırmak yerine, o yakınlarına şu baskıyı yapsınlar; gelin Allah rızası için bu millete ve bu devlete bu ihanetinizden sonra destek verin, bu devlete bildiğiniz ne varsa onu anlatın. Bu şekilde de baskı yapılması gerekiyor. Yoksa hala o örgüt, sessiz sedasız bir şekilde mesajlarını ulaştırıyor. Ve çözülmeyi engellemeye çalışıyor” şeklinde konuştu.

AK Parti Sultanbeyli İlçe Başkanı Ali Sevinç ise, “ Türkiye’de işgal hareketini başlatan bu terör örgütü yarın dünyada başka ülkelerin başına da bela olacak. Ve olmaya da devam ediyor. Dolayısıyla bugün biz buradayız. Şehitlerimiz için buradayız. Gazilerimiz için buradayız. Allah şehitlerimizin mekanını cennet eylesin. Gazilerimize acil şifalar versin. Şehit yakınlarımıza sabırlar diliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA