Bakanlar Kurulu Toplantısı (1)

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, başbakan ve başbakan yardımcılarının görev alanları ile bağlı kurum ve kuruluşları açıkladı MGK, MİT, TOKİ, TMSF ile Türkiye Varlık Fonu, doğrudan Başbakan Yıldırım'a bağlı çalışacak Hükümet Sözcülüğü, TBMM ile ilişkiler, Danıştay ile ilişkiler, Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT ve AA, Bozdağ'ın sorumluluğunda olacak.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Başbakan ve başbakan yardımcılarının görev alanları ile bağlı kurum ve kuruluşları açıkladı.

Bozdağ, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kabine revizyonunun ardından gerçekleştirilen ilk Bakanlar Kurulu toplantısında Başbakan ve yardımcılarının görev alanları ile bağlı kurum ve kuruluşların belirlendiğini ifade eden Bozdağ, bu çerçevede Milli Güvelik Kurulu (MGK) Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ve Türkiye Varlık Fonunun doğrudan Başbakan Binali Yıldırım'a bağlı çalışacağını belirtti.

Bozdağ, Hükümet Sözcülüğü, TBMM ile ilişkiler, Danıştay ile ilişkiler, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ve Anadolu Ajansının kendi sorumluluğuna verildiğini söyledi.

Ekonominin koordinasyonunun ve bankaların, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in sorumluluğunda olacağını vurgulayan Bozdağ, şunları kaydetti:

'Milli Güvenlik Kurulu kararlarının takibi, reformların ve yatırımların koordinasyonu Başbakan Yardımcısı Fikri Işık tarafından yerine getirilecektir. Ayrıca RTÜK, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurulu da Fikri Işık'a bağlı olarak faaliyetlerini sürdürecektir. Başbakan Yardımcımız Sayın Recep Akdağ, Kıbrıs işleri koordinasyonu, yatırım ortamının iyileştirilmesi, AFAD ve yatırım ajansı ile ilgili çalışmaları yürütecektir. Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu, Medeniyetler İttifakı Projesi, yüzüncü yıl anmaları ile ilgili hazırlıklar konuları üzerinde çalışacak. Ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Türk İşbirliği Kalkınma Ajansı, Sayın Çavuşoğlu tarafından ilgilenilecektir. Başbakan yardımcıları arasındaki görev dağılımının hayırlı olmasını temenni ediyorum.'

Bugün ilk kez Bakanlar Kurulunda yer alan bakanlara ve görevi değişen bakanlara başarılar dileyen Bozdağ, bugüne kadar kurulda görev yapan, millete ve ülkeye hizmet eden bakanlara da şükranlarını dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Bakanlar Kurulunda, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yenilenen eğitim ve öğretim programlarına ilişkin sunum yaptığını kaydetti.

Hükümetin önümüzdeki 6 ay içinde yapacağı çalışmalara ilişkin değerlendirmelerin yapıldığını vurgulayan Bozdağ, bu değerlendirmelerin sonuçlarının önümüzeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacağını ifade etti.

(Sürecek)
Kaynak: AA