Altıntepe Kalesinde 15.İ Kazı Çalışmaları Başladı

Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde, Urartular döneminden kalan tarihi Altıntepe Kalesinde 2017 yılı 15. dönem kazı çalışmaları başladı.

Altıntepe Kalesinde 15.İ Kazı Çalışmaları Başladı
Erzincan Valisi Ali Arslantaş, tarihi Altıntepe Kalesini ziyaret ederek, çalışmaları yerinde inceledi. Erzincan il merkezinin 14 kilometre kuzeydoğusunda yer alan ve yaklaşık 60 metre yüksekliğindeki Urartular döneminde inşa edilen Altıntepe Kalesini gezen Vali Arslantaş, Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Altıntepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karaosmanoğlu’ndan o döneme ait kalıntılara ilişkin bilgi aldı.

Altıntepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karaosmanoğlu, kalenin Urartu arkeolojisine büyük katkılar sağladığını dile getirerek, kalede tapınağın yanında kanalizasyon sistemi, tuvalet, havuzu ve yine kabul salonu olarak ifade edilen apadanası olduğunu kaydetti.

Kalenin güney yamacındaki 3 mezarın, yanındaki açık hava tapınağı, mezarın içerisindeki lahitlerin o dönemin Urartu sanatında tek örnek olduğuna dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, Altıntepe Kalesinde 2017 yılı 15. dönem kazı çalışmalarının da başladığını belirterek, çalışmaların yürütüldüğü bölgeyi Erzincan Valisi Ali Arslantaş’a gezdirdi.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise kazı çalışmalarını yürüten ekiplere kolaylıklar dileyerek, kazı çalışmaları ile ortaya çıkacak eserlerin gelecek nesillere aktarılması ve kültür, turizm bakımından Erzincan için çok önemli bir kazanım olacağını kaydetti.

Vali Ali Arslantaş’ın inceleme gezisinde kendisine Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar, Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı ve kamu kurum müdürleri eşlik etti.
Kaynak: İHA