Alman turistler Türkiye'den vazgeçmiyor

Alman bakan Sıgmar Gabriel’in açıklamalarına kendi vatandaşları kulak asmadı. Almanya’nın en büyük tur operatörü FTI Genel Müdürü Ralph Schiller “Türkiye’ye yönelik tatil satışlarında azalma yaşanmadı. Bir önceki yıla göre, rezervasyonlarda çift haneli büyüme var” dedi.

Alman turistler Türkiye'den vazgeçmiyor
Alman turistler Türkiye'den vazgeçmiyor
Almanya ile Türkiye arasında yaşanan siyasi krizin fitilini ateşleyen Almanya Dışişleri Bakanı Sıgmar Gabriel'in açıklamaları, turizm ve ekonomi tarafında değer görmedi. Geçtiğimiz hafta Sigmur Gabriel'in vatandaşlarına ‘Türkiye'de tatil yapmayın' uyarısına Alman turistler kulak asmadı. Almanya'nın en büyük tur operatörü grubu FTI Genel Müdürü Ralph Schiller, Alman Haber Ajansı'na Türkiye ile Almanya arasındaki turizm ilişkileri hakkında açıklamalarda bulundu. “Türkiye'de bir kriz gözlemlemiyoruz” diyen Schiller, “Türkiye'ye yönelik tatil satışlarında azalma yaşanmadı. Müşterilerde tedirginlik yok. Türkiye satışlarına bakıldığında mevcut kapasitenin neredeyse tamamı satıldı. Bir önceki yıla göre, rezervasyonlarda çift haneli büyüme kaydedildi” dedi.

863 BİN TURİST GELDİ

Alman hükümetin Türkiye karşıtı politikalarında dozu her geçen gün artırırken Alman vatandaşları bu duruma pirim vermiyor. Bunun en önemli göstergesi de Almanların tatil için Türkiye'yi tercih etmesi. 2017'nin ilk beş aylık verilerine göre 863 bin 572 Alman Türkiye'yi ziyaret etti. Bu rakamla Almanlar Türkiye'yi ziyaret eden ülkeler arasında üçüncü sırada yer aldı. 928 bin 376 ziyaretçi ile Rusya birinci sırada, 874 bin 955 ziyaretçiyle Gürcistan ise Almanya'nın hemen önünde ikinci sırada yer aldı. Almanlar turistlik ziyaretin yanı sıra Türkiye'yi yatırımda da tercih etti. Almanya, Türkiye'ye yapılan yabancı yatırımlarda ilk sırada yer alıyor.

Alman turistler Türkiye'den vazgeçmiyor

ŞİRKETLER YATIRIMA DEVAM EDiYOR

Türkiye'de yaklaşık 6 bin Alman sermayeli firma faaliyet gösteriyor. Bu firmalar ise 60 binin üzerinde istihdam yaratıyor. 2015 yılında Alman şirketlerinin Türkiye'de yaptığı doğrudan sermaye yatırımların bir önceki yıla göre 1.2 milyar artarak 9.2 milyar euroya çıkmıştı. Almanlar kendi ülkelerinde de Türk mallarını tercih ediyor. Türkiye en büyük ihracatı Almanya'ya. Haziranda Almanya'ya ihracat yüzde 4.4 yükseldi. Almanya Dışişleri Bakanı Sıgmar Gabriel Alman şirketlere ‘Türkiye'de sorumluluk almıyoruz” ifadesinin ardından Almanya'nın en büyük şirketi Bosch Türkiye'de 650 milyon TL yatırım yapma kararı açıklamıştı.