AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan Açıklaması

'(15 Temmuz'u) Biz unutmuyoruz, unutmadık ve unutmayacağız ayrıca unutturmayacağız'.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.

Karaaslan, FETÖ'nün darbe girişiminin bertarafının birinci yılı dolayısıyla AK Parti Genel Merkezi'nde açılan, 'Karanlıktan Aydınlığa Meydanların Dili Sergisi'ni bir grup gazeteciyle gezdi.

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla parti genel merkezine davet edilen gazetecilere sergiye ilişkin bilgiler veren Karaaslan, sergide meydanların dilini anlattıklarını ifade etti.

Sergide, 15 Temmuz gecesi sokaklarda başlayan destansı mücadelenin, vatan uğruna canından vazgeçenlerin ve demokrasi nöbetlerinin anlatıldığını dile getiren Karaaslan, 'Milletin sesinin anlatıldığı, onun yazıya, çizgiye, afişe, pankarta dönüştüğü bir sergi burası.' dedi.

Sergide, demokrasi nöbetleri incelenerek, o süreçler araştırılarak tespit edilen afişlerin ve pankartların yer aldığını aktaran Karaaslan, 'Çok değerli. Çünkü bu arşivin gelecek nesillere aktarılması çok önemli' dedi.

Karaaslan, serginin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım ile bakanların da katılımıyla açıldığını anımsatarak, serginin 28 Temmuz'a kadar açık kalacağını belirtti.

Halka açık sergiyi herkesin gezebileceğini vurgulayan Karaaslan, 'Biz unutmuyoruz, unutmadık ve unutmayacağız. Ayrıca unutturmayacağız. Bundan çok uzun yıllar sonra da... Çünkü bu yılları biz hepimiz yaşadık. Bu meseleyi ve bu büyük acıyı unutmak mümkün değil. En derinlerde hala dün gibi hissediyoruz. Gelecek nesillere aktarmak her yönüyle çok önemli.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA