Adana'da FETÖ'nün Darbe Girişimine İlişkin Dava

Haklarında ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ve on beşer yıl hapis cezası istemiyle dava açılan eski 4. sınıf emniyet müdürleri Pamukçu ve Özcan'ın yargılanmasına devam edildi

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, eski 4. sınıf emniyet müdürleri Haluk Pamukçu ve Nezir Özcan'ın yargılanmasına devam edildi..

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanık Pamukçu ile sanık avukatları hazır bulundu. Bu dosyadan tutuksuz yargılanan ancak Kocaeli'deki FETÖ/PDY soruşturmasında tutuklanan Özcan ise duruşmaya bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen polis memurları Y.İ. ve M.A, darbe girişimi gecesi kendilerine sanık Pamukçu tarafından, 'Gelen Türk askerine mi kurşun sıkacaksınız? Askerler buraya gelirlerse zorluk çıkarmayın, silahınızı ve kimliğinizi teslim edin.' denildiğini söyledi.

Tanık polis memurları, bu talimat üzerine Pamukçu'ya silahlarının namusları olduğunu belirterek, silah ve kimliklerini kimsenin kendilerinden alamayacağını söylediklerini kaydetti.

Sanık Pamukçu ise tanıkların iddialarını kabul etmediğini, o gece görevi başındaki polis memurlarıyla diyaloğa girmediğini öne sürerek, 'Ben o gece doğrudan odama çıktım. Tanık beyanlarını kabul etmiyorum. Tahliye ve beraatimi talep ederim.' dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Pamukçu'nun tutukluluğunun devamına karar vererek, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Sanıklar Pamukçu ve Özcan hakkında, 'cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek', 'cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya TBMM'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek' ve 'terör örgütü üyesi olmak' suçlarından ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ve on beşer yıl hapis cezası talebiyle dava açılmıştı.

Kaynak: AA