Sıcak Hava, Deniz, Göl Ve Parklara Akın Ettirdi

Sakarya ve Zonguldak'ta etkili olan sıcak havanın bunaltıcı etkisinden kaçmak isteyen vatandaşlar, sahil, göl ve tabiat parkına akın etti.

Sakarya ve Zonguldak'taki vatandaşlar, sıcak hava nedeniyle sahil, göl ve tabiat parkına yoğun ilgi gösterdi.

Sakarya'da, Karadeniz'e kıyısı olan Karasu ve Kocaali ilçelerindeki plajları, Sapanca Gölü kıyısı ile Poyrazlar tabiat Parkına yönelen vatandaşlar, deniz ve göle girerek serinlemeye çalıştı.

Bazı vatandaşlar ise Poyrazlar Tabiat Parkı'na giderek, piknik yaptı, buradaki gölde deniz bisikleti kullandı.

Gün içerisinde hava sıcaklığının 32 derece kaydedildiği kentte, Karasu ilçesinde hafta sonunda oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, hafta sonunda tatilcilerin ilçeye akın ettiğini söyledi.

Otel ve pansiyonların doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını belirten İspiroğlu, 'Belediye olarak gelen tatilcilere hizmet vermeye çalışıyoruz.Otel yöneticileri de doluluk oranlarından oldukça memnun olduklarını söylediler.' dedi.

Kentte gün içinde en yüksek sıcaklığın 39 derece, nemin ise yüzde 45 olduğu bildirildi.

- Zonguldak'ta plajlar doldu

Hava sıcaklığının 27 derece ölçüldüğü Zonguldak'ta da vatandaşlar plajlara akın etti.

Kentte sıcak hava ve nemden bunalan vatandaşlar hafta sonunu, kentin mavi bayraklı tek plajı olan Kapuz'un yanı sıra Değirmenağzı ve Ilıksu plajlarında geçirdi.

Vatandaşların şemsiye açacak yer bulmakta güçlük çektiği Kapuz Plajı, en yoğun günlerinden birini yaşadı.

Yüzme alanı olarak belirlenen sahil hattı boyunca güvenlik şamandıraları çekilen plajda, cankurtaran ekipleri de olası boğulmalara karşı gözetleme kulelerinde tedbir aldı.

Zonguldak Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kentte hava sıcaklığı 27, deniz suyu sıcaklığı 23 derece, nem ise yüzde 61 ölçüldü.
Kaynak: AA