MHP Akçadağ İlçe Başkanı Cahit Leventoğlu Açıklaması

MHP Akçadağ İlçe Başkanı Cahit Leventoğlu, kayısıda temel bir devlet politikasının mutlaka geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

MHP Akçadağ İlçe Başkanı Cahit Leventoğlu Açıklaması
MHP Akçadağ İlçe Başkanı Cahit Leventoğlu Malatya’da Temmuz ayında başlayan kayısı hasadının sonuna gelindiğini belirterek, kayısı hasadını değerlendirdi. Malatya genelinde kayısı hasadında sona doğru gelindiğini 2017 yılının ilk kuru kayısı mahsulünün pazara indiğini kaydeden Leventoğlu, “Geçen yılki kayısı fiyatlarıyla karşılaştırdığımız da bu yıl fiyatların bir miktar aşağıya çekildiğini görüyoruz. 2016 yılı kuru kayısı rekoltesi 90 bin ton civarı idi, bu yıl 140 bin ton civarı. Geçen yıl hem rekolte düşüktü hem de kent genelinde yaşanan zirai dondan ötürü ürünler büyük zarar görmüştü. Bu yıl ise ciddi bir zirai don hadisesi yaşanmadığı gibi bir önceki yıla kıyasla 50 bin ton fazla ürün elde edildi. Dolayısıyla fiyatlarda bir değişim söz konusu. Geçen yıl 11-12 TL’den satılan güneş kurusu bu yıl 6-7 TL’den satılıyor.Güneş kurusu fiyatlarında yüzde elli oranında bir düşüş var. İslimli en kaliteli kayısı 7 TL’den alıcı bulabiliyor.Iskarta diye adlandırdığımız islimli kayısı ise 1,5 TL’den satılıyor” şeklinde konuştu.

Kayısıda temel bir devlet politikasının mutlaka geliştirilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Leventoğlu bu sağlanmadıkça kayısı fiyatlarındaki istikrarsızlığın süreceğini kaydetti.

Kaynak: İHA