Kuşadası'nda Ölü Yunus Bulundu

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde ölü yunus bulundu.

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, yaptığı yazılı açıklamada, denizde bir vatandaş tarafından bulunan yunusun kıyıya getirildiğini belirtti.

Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Patoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Birincioğlu'nu bölgeye çağırdıklarını kaydeden Sürücü, 'Yapılan incelemelerde yunusun çok uzun bir süre önce öldüğü, ağır bir koku oluştuğu, iç organlarının parçalandığı tespit edildi.' ifadelerini kullandı.

Bahattin Sürücü, Kuşadası bölgesinde son dönemde akdeniz foku, caretta caretta ve yeşil kaplumbağa ile ilgili yapılan bilgilendirmeler sayesinde vatandaşların duyarlılığının arttığını, bu canlıların yaralı bulunmaları halinde tedavi edilmeleri için bir rehabilitasyon merkezinin olması gerektiğini bildirdi.

Prof. Dr. Birincioğlu da yunusun uzun süre denizde kaldığından inceleme yapma şanslarının olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

'Bu bizim 4'üncü yunus vakası. Önceki vakalarda yaptığımız incelemelerde, hepsinde değişik hastalıklar bulduk. Bu yunusun da bir hastalıktan ölmüş olma ihtimali yüksek. Bu vakalar ne kadar erken intikal eder, inceleme şansımız olursa, yunusların ölüm nedenlerini ortaya koymamız o kadar kolay olacaktır.'

Kaynak: AA