Giresun'da Yaklaşık 300 Böbrek Ve Karaciğer Hastası Organ Bekliyor

Giresun’da 300 kadar böbrek ve karaciğer hastası organ nakli için sıra beklediği belirtildi. Giresun’da birçok sosyal sorumluluk projelerine imza atan Giresun Organ Bankası Derneği, organ bağışına dikkat çekmek amacıyla bir etkinlik düzenledi.

Giresun'da Yaklaşık 300  Böbrek Ve Karaciğer Hastası Organ Bekliyor
Atatürk Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte konuşan Giresun Organ Bankası Derneği Başkanı Fırat Akyol, halkı organ bağışına yönlendirme ve bilinçlendirme adına böyle bir etkinliği düzenlediklerini ifade ederek"il genelinde çoğu böbrek ve karaciğer olmak üzere 300 kişi organ nakli için sıra bekliyor"dedi.

Başkan Akyol organ nakli için bekleyenlerin sayısının giderek arttığına dikkat çekerek “Bugün itibariyle Giresun’da çoğunluğu böbrek ve karaciğer hastası olmak üzere 300 civarında organ nakli bekleyen hastalarımız var ve bunların sayısı her geçen gün artmaktadır. Dernek olarak 2003 yılından beri organ bağışına dikkat çekmek amacıyla zaman zaman etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bu etkinliklerimiz bazen bir okulda seminer, bazen bir sergi olurken bazen de farkındalık oluşturmak için yürüyüş yapıyoruz. Bugün de sağlam insanların organ bağışı bekleyenlerle empati yapmaları için bir etkinlik düzenledik. Amacımız organ bağışı konusunda vatandaşlarımızı duyarlı hale getirmektir. Bu gün birçok kişi organ nakli bekliyor. Eğer biz duyarsız olursak, bu toplum duyarsız olursa binlerce insanı kaybetmiş olacağız.” dedi.

Etkinlikte organ nakline dikkat çekmek amacıyla vatandaşların gözleri bağlanarak, tekerlekli sandalyeye oturtularak empati yapmaları sağlanırken bugüne kadar organ bağışı yapanlara çekilişle çeşitli hediyeler dağıtıldı.
Kaynak: İHA