AK Parti'de Kongre Süreci

Antalya'da Kemer hariç olmak üzere ilçelerde delege seçimleri tamamlandı.

AK Parti Antalya teşkilatında, Kemer dışındaki tüm ilçelerde kongre sürecinin ilk adımı olan delege seçimleri tamamlandı.

AK Parti Antalya İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 19 ilçede mahalle başkanlarının da içerisinde yer aldığı komisyonlarca yürütülen ilçe delege seçimleri yapıldı.

Parti üyelerinin oy kullandığı seçimler, 19 ilçeden 18'inde sorunsuz olarak tamamlandı. Kemer ilçesinde yapılan seçimler ise saptanan usulsüzlükler nedeniyle iptal edildi.

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, yaptığı açıklamada, Kemer ilçesi hariç tüm ilçelerin seçimlerinin tamamlandığını belirtti.

AK Parti sancağını ilçelerde zirveye taşıyacak delegeleri demokratik şartlar içerisinde seçtiklerini ifade eden Sümer, şunları kaydetti:

'Kemer ilçe teşkilatımızın seçimlerinde teamüllere uyulmadığı, gerekli hassasiyet gösterilmediği tespit edildi. Hemen konuyla ilgili araştırma başlatılarak genel merkezimizin bilgisi dahilinde Kemer'deki seçimleri iptal ettik. Kemer'da delege seçimleri genel merkezimiz tarafından belirlenecek yeni ilçe başkanımızın nezaretinde ilerleyen tarihlerde yenilenecektir.'

Sümer, AK Parti'nin kongre sonucunda tazelenerek yoluna devam edeceğini dile getirerek, 'Partimizin 2023 hedefleri için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde emin adımlarla kutlu yürüyüşümüze devam ediyoruz. İl ve ilçe teşkilatlarımızla Antalya'da gerçekleştireceğimiz kongrelerle yeni rekorlar kıracak bir kadronun oluşturulması için var gücümüzle çalışıyoruz.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA