Turunçgillerde Akdeniz Meyve Sineğiyle Mücadele

Dörtyol Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü, turunçgillerin kurtlanmasını, dökülmesine ve meyve kalitesinin düşmesine neden olan Akdeniz meyve sineğine karşı tuzaklama yöntemiyle mücadele başlattı.

Dörtyol Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan İnal, AA muhabirine, ilçede 70 bin dekar alanda narenciye üretimi yapıldığını söyledi.

Bu alanlarda uygulanmaya başlanan tuzaklama yöntemiyle ürünlerin daha kaliteli olmasını amaçladıklarını belirten İnal, şöyle devam etti:

'Akdeniz meyve sineği en önemli turunçgil zararlısıdır. Aynı zamanda dış karantina zararlısı olması nedeniyle meyve ihracatında da önemli etkendir. Bu dönemde ilçemizde bir çok bahçeye tuzaklama yaptık, asılan bu tuzaklamaları her hafta kontrol ederek ergin sineğin çıkışını ve popilasyonunu izleyeceğiz. Kitlesel tuzaklama yapacak olan üreticilerimiz de bahçelerine astıkları tuzaklamaları meyve hasadına kadar bahçelerinde asılı tutmaları gerekmektedir.'

Ziraat Mühendisi Nihat Sakaoğlu da narinciye üreticilerine tuzaklamayla ilgili bilgiler vererek uygulamalı tuzaklamaları gösterdi.

Kaynak: AA