Tezcan Karakuş Candan'a bir şok daha

Halkın huzurunu bozmak ve kaos ortamı çıkarmaktan başka işi olmayan Mimarlar Odası'na bir kapak da sol görüşün idolü Deniz Gezmiş'in yeğeni CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Funda Gezmiş'ten geldi.

Tezcan Karakuş Candan'a bir şok daha
Tezcan Karakuş Candan'a bir şok daha
Sosyal medyada FETÖ'cülerin ortaya attığı Anıtkabir imara açılıyor yalanına Mimarlar Odası da destek gelmişti. Mimarlar Odası yeni bir kalkışmanın fitilini ateşlemeye çalışmış, FETÖ'cülerin sosyal medya yalanlarını bir seviye ileri götürerek, Anıtkabir'in imara açıldığını iddia etti.

CHP'Lİ ÜYEDEN AÇIKLAMA VAR


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in belgelerle yalanladığı provakasyonla ilgili Deniz Gezmiş'in yeğeni CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Funda Gezmiş'ten açıklama geldi.

Funda Gezmiş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada iddiaların yalan olduğuna dikkat çekerken şu açıklamaları yaptı;


Tezcan Karakuş Candan'a bir şok daha

Son günlerde çeşitli basın organları ve sosyal medyada yer alan yanlış bilgileri düzetmek adına :

Anıtkabirin de içinde bulunduğu 531.830 m2 alan ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 11.05.2016 günü alınan kararda imar çalışması, yeni yapılaşma, değişiklik önerilmemiş ve yapılmamıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün istirahatgahı olan Anıtkabir'in imara açılması gibi bir durum söz konusu değildir.
Alınan karar ve doğru bilgi şöyledir;

Anıtkabir sahası güneyinde bulunan Anıtkabirde görev yapan Muhafız Birliği Lojmanları olarak kullanılan, yapıldığı günden bu güne plansız durumda olan, Kara Kuvvetleri Komutanlığı kullanımındaki Milli Savunma Bakanlığı'na tahsisli yer askeri alan olarak değiştirilmiş olup plansız alan plana kavuşturulmuştur. Bu şekilde Anıtkabir planına dahil olmayan ve geçmişte de var olan muhafız birliği yerleşkesi bu şekilde yasal statüye kavuşturularak Anıtkabir planına dahil edilmiştir.

Yine imar planında, üzerinde 4 katlı konutların bulunduğu Anıtkabir Komutanlığı sınırları dışında kalan ve halen özel şahıs konut alanı olarak kullanılan parsellerde ise bir imar planı değişikliği yapılmamıştır.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Funda GEZMİŞ