'TBD Bilim Kurgu Öykü Yarışması'na Başvurular Başladı

Başvuruların 15 Eylül'e kadar devam edeceği yarışmada, jürinin değerlendirmesi sonunda birinci seçilen öyküye 3 bin lira, ikinciye 2 bin lira ve üçüncüye ise bin lira ödül verilecek.

Türkiye Bilişim Derneği'nce (TBD) 19'uncu kez düzenlenen bilim kurgu öykü yarışmasına başvurular başladı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, katılımcıları, gerçek yaşamdan bilim kurgu dünyasına davet eden 'TBD Bilim Kurgu Öykü Yarışması'nda, düşler, düşünceler, imgeler ve simgelerin bilim kurgu türünde öyküleştirilerek, farklı zaman, mekan ve olgu dünyasına taşınması hedefleniyor.

En fazla 2 bin sözcükten oluşması istenen öykülerin, Türkçe, bilim kurgusal öğelerle hazırlanması ve daha önce basılı ya da dijital herhangi bir mecrada yayınlanmamasının yanı sıra özgün olması şartları aranıyor. Yarışmaya, TBD Yönetim Kurulu üyeleri ile TBD Bilişim Dergisi Yayın Kurulu üyeleri dışında isteyen ve ilgilenen herkes katılabilecek.

Seçici kurulunda Barış Emre Alkım, Bülent Akkoç, Kadir Yiğit Us, Murat Başekim, Sedef Özkan, Seda Uyanık, Ümit Dağcı, Asiye Bendon, Cem Kılıçarslan, Özgür Tacer ve Nuray Başar'ın yer alacağı yarışma için başvurular 15 Eylül'e kadar devam edecek. Sonuçlar, 22 Kasım'da açıklanacak. Jürinin değerlendirmesi sonunda birinci seçilen öyküye 3 bin lira, ikinciye 2 bin lira ve üçüncüye ise bin lira ödül verilecek.

TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe, yarışma ile gençlerin hayallerini ve düşünce dünyalarını zorlamak, onların bilim kurgu alanında var olmalarını sağlamak istediklerini belirtti.

Edebiyatın birçok dalı olduğunu ve bilim kurgu türünün de TBD tarafından hassasiyetle desteklendiğini aktaran Rahmi Aktepe, yarışmaya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

'Hayallerin, düşüncelerin ve hayatın içindeki imgelerin ne kadar önemli ve insanın bakış açısı üzerinde ne kadar önem arz ettiğinin bilincindeyiz. Aklın, hayallerin, düşüncelerin bir sınırı yoktur. Bu nedenle bu yıl da yaş aralığı belirlemeden, konuyu sınırlandırmadan bir yarışma düzenlemek istedik. ‘Ödüllü Öyküler’ kitabımızda hangi ödüllü öykü yerini alacak merak içindeyiz. Edebi yanı çok güçlü, kalemi kuvvetli olduğu kadar aklın sınırlarını zorlayacak yetenekli yazarlarımız var. Ülkemize, edebiyatımıza yazar kazandırmak, bilim kurguya destek vermek bizi gururlandırıyor.'
Kaynak: AA