Bitlis ADSM'de İmplant Tedavisine Başlandı

Bitlis Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde (ADSM) ilk defa implant tedavisi yapılmaya başlandı.

Bitlis ADSM'de İmplant Tedavisine Başlandı
ADSM Başhekimi Hüsamettin Mutlu, implant tedavisini dışarıya nazaran daha da ucuz yapacaklarını belirterek, bu tedavinin avantajlarının bir hayli fazla olduğunu söyledi.

ADSM’de implantın haricinde hemen hemen bütün tedavilerin yapıldığını belirten Hüsamettin Mutlu, bu tedavinin halkın tabiriyle çivi çakma yöntemiyle üzerine diş takmak olduğunu söyledi.

Mutlu, "Hastanemizde ilk olarak implant yapmaya başladık. Zaten şimdiye kadar dişle ilgili ne varsa bütün tedaviler yapılıyordu. Sadece implant yapılamıyordu. Yeni gelen arkadaşlarımız, implant kursu gördüklerinden dolayı ve toplantılarımız neticesinde implant yapmaya karar verdik. Dışarıda daha avantajlı ve daha steril ortamda yapılacak. İnşallah güzel bir hizmet olacak ve dışarıya nazaran daha ekonomik olacak. İmplant ile birlikte hastanemizde yapılmayan hiçbir tedavi kalmadı, ancak cerrahi müdahale ve ortodonti gerektiren vakaları biz dışarıya sevk ediyoruz. İmplantın hem avantajları hem de dezavantajları var. Tabii ki avantajları dezavantajlarından çok çok daha fazladır. Dezavantajları şudur, hasta bilinçli olarak ağız hijyenine çok iyi dikkat etmesi gerekiyor. Bir de ekonomik olarak diğer tedavilere nazaran daha da pahalıdır, ancak özelde yapılan implantlardan daha da ucuzudur. Avantajları ise hiçbir diş kesimi yapılmadan, olmayan dişlerin yerine halkın tabiriyle çivi çakma yöntemiyle üzerine diş yapılabiliyor. Bu da ana diş gibidir, ne vuruğu olur ne de ağrısı olur. Tabii ki hijyenik olarak bakılabiliyorsa, ağızda kalma şansına sahiptir. Memleketimizin ekonomik durumunu da göz önünde bulundurduğumuzda, özelde bunu yapmak çok büyük maddi külfetlere neden olabiliyor. Fakat hastanemizde elimizden geldiği kadar az bir külfetle tabi ki bir kısmını hasta kendisi ödeyecek, çünkü devlet hepsini ödemiyor. Hastanede üst protez ve hekimlerin emeği devlet tarafından ödenir, ama dışarıdan alınan implantın parası hasta tarafından ödeniyor. Bu konuda ilimizin yöneticilerine ve siyasilerimize teşekkür ediyorum, çünkü hiçbir isteklerimizi geri çevirmiyorlar. Bizler de bu yörenin çocuğu olma hasebiyle memleketimizin sorunlarını daha iyi ve yakinen bildiğimiz için yavaş yavaş bütün sorunları gidermeye çalışacağız. Şu anda 2 hekimimiz hastanemizde aktif olarak çalışmaktadır. Malzeme konusunda hiçbir sıkıntımız yok, hekimler hangi kalitede malzeme istiyorsa o malzeme temin ediliyor" dedi.

Kaynak: İHA