Merkezefendi Belediyesinden Şehide Vefa

Merkezefendi Belediyesi tarafından şehidin adı verilen parkın açılışı gerçekleştirildi.

Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit olan Denizlili Astsubay Ali Erdemir'in adı, Merkezefendi Belediye Meclisi tarafından alınan kararla Yenişehir Mahallesi'ndeki bir parka verildi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, parkın açılışında yaptığı konuşmada, kahraman Türk ordusunun Kıbrıs'ta 1974 yılında büyük bir zafere imza attığını ifade etti.

O mücadelede şehit olan Denizlili Astsubay Ali Erdemir'in hatırasını yaşatmak için meclis kararıyla bu parka adını verdiklerini belirten Başkan Subaşıoğlu, şöyle konuştu:

'Bundan 43 yıl önce yavru vatan Kıbrıs için kahramanca çarpışıp, kanını, canını bu topraklar uğruna feda etmiş olan şehidimiz Komando Astsubay Ali Erdemir'in ismini verdiğimiz bu parkımızın açılış töreni için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Kahraman Türk ordusu, zafer destanına bir yenisini daha eklemiş, sadece anavatan için değil aynı zamanda yavru vatan Kıbrıs için de çok büyük bir mücadele vermiştir. Bu zaferde çok büyük emeği olan Şehit Astsubay Ali Erdemir'in ismini bu parkımıza vererek aziz hatırasını burada yaşatmak istiyoruz. Şehidimizin şahsında tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz.'

Erciyes Üniversitesi Japon Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Volkan Erdemir ise, ailesi adına yaptığı konuşmada, 'Ali Erdemir'in oğlu Ali Volkan Erdemir olarak, Erdemir ailesi adına öncelikle Merkezefendi Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Subaşıoğlu'na böylesine güzel parka babamın adını verdiği için teşekkür ediyorum. Bu öneri Merkezefendi Belediyesi Meclisi'ne geldiğinde bütün meclis üyelerinin tereddütsüz oy birliği ile kabul ettiklerini duyduğumda çok mutlu oldum.' ifadelerini kullandı.

Açılışa, 11. Komando Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanı Muhabere Albay Osman Gedik, şehidin annesi Fatma Erdemir, eşi Aysel Çerçibaşı, şehidin kardeşi Merkezefendi Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Osman Erdemir ve yakınları katıldı.

Kaynak: AA