Görevi Başında Saldırıya Uğrayan İHA Muhabirleri Konuştu

Bugün Bayrampaşa’da trafik kazasında şehit olan polislerin haberini yapmak için giden İhlas Haber Ajansı muhabirlerinden Emrah Kuş ve İsmail Bulut polisler tarafından darp edilmişti. Kuş ve Bulut o anları anlattı.

Bugün, saat 15.30 sıralarında Bayrampaşa’da yürekleri yakan bir kaza yaşanmış motorize polis ekibinde görevli 2 polis memuru şehit olmuştu. Olay sonrası yaşananları İHA muhabirlerinden Emrah Kuş ve İsmail Bulut anlattı. Bu sırada olayı gören bir vatandaş da yaşananları aktararak, "Yunus diye tabir edilen polislerden vardı. Elinde kamerası ile bir arkadaş vardı. Bir anda bir gürültü koptu. Polislerden bir tanesi küfür etmeye başladı, inanılmaz küfürlerdi, hakaretlerdi. O sırada arkadaşı yumruklamaya başladılar. O polis arkadaş vururken diğerlerinin de vurduğunu çok net bir şekilde gördüm. Polis grubu çok fazlaydı. Basın mensubu olduklarını gördüm, cebinde mikrofonu yanında da arkadaşı vardı. Ona da çok vurdular. Onun özellikle kafasına falan çok vurdular, üzüldüm ben açıkçası içim acıdı. Çevrede vatandaşlarda olayı gördüler. Birkaç kişinin gelip çocuğu oradan almaya çalıştığını gördüm. Hızlı bir şekilde kaçtılar. Yoksa durmayacaklardı çok sert vuruyorlardı" dedi.

"Muhabir AVM’ye kaçarak kurtuldu"

Olay anını gören gazeteci Zafer Halatçı, "Ben saldırı anını şahsen gördüm. Polisin görüntü çekmeyin ikazlarına olumlu cevap verdiler. ’Tamam çekmeyeceğiz hassasiyetinizi anlıyoruz’ dediler. Kendilerine ağza alınmayacak küfürler edildi. Muhabir arkadaşımız alışveriş merkezine kaçarak kurtuldu. Yaklaşık 6-7 polis vardı. Polisler muhabire saldırdı vatandaşlar ayırdı" diye konuştu.

"Elinde kelepçe gördüm kendi eline takmıştı, kafama vurdu 5-6 kez"

Saat 15.30 civarlarında kazanın olduğunu ve 2 polisin yaralı olduğunu duyarak olay yerine gittiklerini ifade eden İHA Muhabiri İsmail Bulut, "Gittik baktık 1 polisimizin olay yerinde şehit olduğunu gördük. Ben telefonla fotoğraf çekip merkeze atacaktım. O sırada yunus polislerinden birisi beni gördü, ’Ne yapıyorsun’ dedi.

Tamam abi, dedim bende ve telefonu cebime koydum. Onun üzerine diğer polis arkadaşlarda gelip üzerime çullandı. Tamam, dememe rağmen bir polisin elinde kelepçe olduğunu gördüm. Kendi eline takmıştı. Kafama 5-6 kez vurduğunu gördüm. Bayağı bir hırpaladılar. Küfür ettiler, Emrah arkadaşıma da aynı şekilde muamele yaptılar. 3-4 kişinin bana vurduğunu gördüm. Hastaneye geldim bana rapor vermiyorlar, yokuşa sürmeye çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

"Araya girmeseydiler hayatımızı bile kaybedebilirdik"

Olayın gelişimini anlatan İHA muhabiri Emrah Kuş ise, "Olayı ilk duyduğumuzda üzüldük sonrasında ise habercilik refleksi ile görüntü çektik. İsmail arkadaşımda fotoğraf çekiyordu. Polis ‘Görüntü çekme’ dedi.

İsmail de hiç karşılık vermedi. İsmail hiç karşılık vermeden ‘Tamam abi İHA’dan geliyoruz’ dedi.

O esnada arkadan ağlayarak gelen polis koşarak İsmail arkadaşıma vurdu. Daha çok kalabalıklaşıp vurdular. Ben arkadaşımı öyle görünce üzüntü yaşadım ‘Ne yapıyorsunuz’ diyerek araya girdim. Bende o esnada darp edildim. Polislerin hepsi bize vurmadıysa bile orada bulunan bütün Yunus polisleri bize küfür edip ağır konuştu, bazıları da bizi darp etti. Biz habercilik görevimiz için oraya gittik. Yunus polisimizin şehit olmasından yoğun üzüntü duyduk ama orada görüntü çekme refleksinde bulunduk. Sivil polisler orada olmasaydı biz gerçekten çok ağır şekilde yara alabilirdik hayatımızı bile kaybedebilirdik" dedi.

Kaynak: İHA