Dönüşüme İzmir Damgası

"Uzlaşma ve yerinde dönüşüm" stratejisiyle Türkiye’nin kentsel dönüşüm tarihinde “milat” olması beklenen Uzundere projesinde binalar 8. kata kadar yükseldi. Çalışmaları yerinde inceleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Herkesin yaşam standardını, konut güvenliğini, evlerin afete dayanıklılığını artırarak daha güvenli bir kentte hizmet sunabilmeyi hedefliyoruz. Bu konuda herkese örnek olacağız” dedi.

Dönüşüme İzmir Damgası
Türkiye’de “tüm hak sahiplerinin rızasıyla ve yerinde” gerçekleşecek kentsel dönüşümün ilk örneği Uzundere’de yükseliyor. 7 ay önce temelleri atılan binaların yapım çalışmalarını yerinde inceleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tamamlanan örnek daireleri gezerek inceledi. Binaların hızlı bir biçimde ve olağanüstü titizlikte ilerlediğini belirten Başkan Kocaoğlu, “Çizdiğimiz yol haritasıyla kendimizden emin bir şekilde ve hızlı adımlarla ilerliyoruz. Yerinde dönüşümle herkese örnek olacağız. Mümkün olan en kısa sürede mal sahiplerini evlerine yerleştirmeyi planlıyoruz. İlk etabın kaba inşaatlarının yüzde 50’sini tamamladık. Tabii ki yüklenici firmanın karlı bir biçimde binalarını satıp bu işten memnun ayrılması en büyük dileğimiz" dedi.

Başından beri Uzundere’de böyle bir yükselişin olacağına inandığını kaydeden Başkan Aziz Kocaoğlu, "Yüklenici firma da inandı ve sonuç ortada; proje kısa bir sürede yükseldi. Uzundere’de daha hazırladığımız diğer etaplar da var. Umuyorum yüzde 100 uzlaşmayla başlattığımız bu süreç, İzmir’e ve ülkemize örnek olur. Kenti yeniden kurar, herkesin yaşam standardını, konut güvenliğini, evlerin afete dayanıklılığını artırarak daha güvenli bir kentte hizmet sunarız; istediğimiz, dileğimiz budur. Kısa sürede yapımı tamamlanacak konutlarla birlikte hak sahipleri artık sıcak, güvenli, estetik, konforlu, modern ve depreme dayanıklı sağlam yapılara kavuşacak” şeklinde konuştu.



Sırada ikinci etap var

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de kentsel dönüşüm çalışmalarına örnek olan Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ilk etabın binaları yükseldikçe heyecan da artmaya başladı.

32 hektarlık alanda gerçekleştirilen proje, ülkenin "yüzde 100 uzlaşma ve yerinde dönüşümle gerçekleştirilen ilk kentsel dönüşüm projesi" olarak daha şimdiden tüm dikkatleri üzerinde toplamayı başardı.

Birinci bölge birinci etap çalışmalarının sürdüğü projede 2 blok tamamlandı; 3 blok son kat döşeme, 3 bloğun ise temel ve bodrum kat döşeme çalışmaları devam ediyor. 9 blok, 280 konut ve 33 işyeri yeri barındıran ilk etap inşaatlar, tüm alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, 2018 Haziran ayında teslim edilecek.

Uzlaşmaların tamamlandığı ikinci etap çalışmaları ise 19 bin 974 metrekare büyüklüğündeki bir alanda 12 blok, 422 konut ve 40 işyerinin yapımını kapsıyor.
Kaynak: İHA