Afyonkarahisar, İstanbul Ve Ankara'daki Tanıtım Günlerine Hazırlanıyor

6-10 Eylül 2017 tarihleri arasında İstanbul Maltepe Sahil Orhangazi Parkı’nda yapılacak olan Afyonkarahisar Tanıtım Günleri ile 19-22 Ekim 2017 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan “10. Ege İlleri Tanıtım Günleri” Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar, İstanbul Ve Ankara'daki Tanıtım Günlerine Hazırlanıyor
Toplantıya Vali Tutulmaz’ın yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Vali Yardımcısı Erhan Günay, İlçe Kaymakamları, ilçe ve belde Belediye Başkanları ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Tutulmaz, bu tür etkinlikleirn ekonomiye büyük katkılarının olduğunu ifade ederek, “Hizmetlerin, değerlerin ne olması çok önemli değil, bunun ne kadar tanınıyor olması, biliniyor olması ve onun ne kadar ekonomiye döndürülüyor olması önemlidir. Özellikle de sivil toplum kuruluşlarımızın, ilimizin tanıtımına yaptıkları bu katkıdan dolayı kendilerine huzurlarınızda teşekkür etmek isterim. İlimizi birbirimize anlatmamıza gerek yok. Bütün değerlerimizi biliyoruz, ilimizin ülkemizin tarihinin önemli noktasında bulunduğunu biliyoruz. Lezzet, termal, mermer ve benzeri alanlarda da çok verimli, etkin bir yapımız olduğunu biliyoruz. Ancak bunların tanıtılarak ekonomiye daha fazla kazandırılması ve buradaki vatandaşlarımızın daha fazla iş ve aş sahibi olmaları, mevcut durumu daha ilerletmemiz ve yenilerini ortaya çıkarmamız gerekiyor. Bu tür etkinlikler de buna vesile olacaktır. Daha önce zaten benzerleri yapılmış. Bu yıl inşallah daha aktif ve daha verimli şekilde kullanırız” dedi.

Daha sonra İstanbul Maltepe Sahil Orhangazi Parkı’nda düzenlenecek olan Afyonkarahisar Tanıtım Günleri ile Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan 10. Ege İlleri Tanıtım Günleri etkinlikleri ile ilgili sunumlar gerçekleştirildi.

Sunumların ardından her iki tanıtım Günü etkinliği ilgili olarak toplantıya katılanların soruları ilgililer tarafından cevaplandırıldı.
Kaynak: İHA