Sivas Ve Yozgat'ta İsrail Protestosu

Sivas ve Yozgat’ta sivil toplum kuruluşları Cuma Namazı sonrası İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik uygulamalarını protesto etti.

Sivas Ve Yozgat'ta İsrail Protestosu
Yozgat’ta Çapanoğlu Büyük Cami’de kılınan Cuma Namazı’nın ardından bir araya gelen vatandaşlar, Sivil İnisiyatif Platformu öncülüğünde İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik tavrını protesto etti. Grup adına konuşan İnsani Yardım Vakfı (İHH) İl Temsilcisi Şahin Çarkçı, Kudüs’te yaşayan Filistinlilere ve Mescid-i Aksa’da ibadetlerini yerine getiren Müslümanlara yönelik saldırı, baskı ve yıldırma politikalarının uygulandığını söyledi.



Kudüs’te yaşanan bu saldırıların ve gözaltıların tamamen işgal politikası olduğunu söyleyen Çarkçı, "Tüm Müslümanların kutsalı olan Mescid-i Aksa’nın ibadete kapatılması ve Yahudi yerleşimcilerin içeriye alınması, Mescid-i Aksa’nın kapısında namaz kılan insanlara saldırılması, olan biteni protesto eden Filistinlilere yönelik saldırılar ve haksız gözaltılar tamamen bir işgal politikasının sonuçlarıdır" dedi.

Sivas’ta ise Kale Cami önünde toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri İsrail’i protesto etti. Grup adına konuşan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Sivas İl Temsilcisi Erhak Çınar,"Mescid-i Aksa biz Müslümanlar için büyük değer taşımaktadır. Yarım asırdı işgal altında bulunan Kudüs’te İsrail bu sefer gözlerini tekrar Mescid-i Aksa’ya dikti. Acımasızca canına kıyılan masum çocukların sivil insanların kanı İsrail için yeterli olmayıp, alınların secdeye varmasına da engel olmaktalar. Müslüman Müslümanın kardeşidir. Kardeşlerimize ve İslam’a yapılan zulme hep birlikte bütün Müslümanlar olarak karşı çıkmak bizim görevimizdir. Ortaya atılan bir bahaneyle Mescid-i Aksa’ya müdahale edilmiş ve İsrail güçleri tarafından kapıları kapatılmıştır. Üç gün kapalı kaldıktan sonra İsrail polisinin kontrolü ve kapıya konulan metal arama dedektörleriyle sınırlı bir şekilde ziyarete açılmıştır. Filistin’deki Müslüman amcalarımız, teyzelerimiz, kardeşlerimiz bilsinler ki duamızla ve gönlümüzle sonuna kadar onların yanındayız. Allah’ın izniyle bütün bu zulümler bitecektir. İşgalci İsrail bir gün perişan olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: İHA