Muş'ta 'Mescid-İ Aksa' Protestosu

Muş’ta toplanan sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, İsrail’in Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatmasını protesto etti.

Muş'ta 'Mescid-İ Aksa' Protestosu
Cuma namazının ardından Tuba Camii’nde toplanan sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri adına açıklama yapan Şerafettin Yıldız, Kudüs’ün özgürlüğü için meydanlarda olduklarını söyledi.

Geçtiğimiz hafta Mescid-i Aksa’nın avlusunda 3 Filistinli gencin, İsrail askerleri tarafından kurşun yağmuruna tutularak şehit edildiğini ifade eden Şerafettin Yıldız, İsrail askerlerinin yaraladıkları 3 Filistinliye tıbbî müdahalede bulunmak için gelen ambulansların Mescid’e girişine de izin vermediğini hatırlattı. Yıldız, "İsrailli asker ve polisler son yıllarda özellikle sivillere yönelik saldırıları artarak devam etmektedir. Bir taraftan Gazze’ye yönelik ölümcül abluka ve kuşatma devam ederken, diğer taraftan Kudüs’te yaşayan Filistinlilere ve Mescid-i Aksa’da ibadetlerini yerine getiren Müslümanlara yönelik saldırı, baskı ve yıldırma politikaları uygulanmaktadır" dedi.

Yıldız’ın konuşmasının ardından hep birlikte dua edildi. Açıklamaya Memur-Sen Muş Şube Başkanlığı, Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Başkanlığı, Hak-İş Muş Şube Başkanlığı, Lale-Der, Bayındır Memur-Sen Muş Şube Başkanlığı, Anadolu Gençlik Derneği, Özedönüş-Der, İHH İnsani Yardım Vakfı Muş Şube Başkanlığı, Zehra-Der, Selam-Der, Cihannüma, TÜGVA, Ensar Vakfı Muş Şube Başkanlığı, Eğitim-Bir-Sen Üniversite Temsilciliği, Sultan Alparslan 1071 Kültür ve Dayanışma Derneği, İlim Yayma Cemiyet Muş Şube Başkanlığı, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı, AK Parti Muş İl Başkanlığı ile HÜDA-PAR Muş İl Başkanlığı katıldı.

Açıklamanın ardından gruptakiler olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA