İZDENİZ'deki Grev

TDS Genel Başkanı Pekdemir: 'Bize şu ana kadar resmi olarak üst düzeyden bir görüşme talebi gelmedi. Aziz Kocaoğlu'nun daha demokrat bir yaklaşım göstereceğini düşünüyordum ama uzlaşmacı bir elini göremedik'

Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) Genel Başkanı Hasan Pekdemir, İzmir Büyükşehir Belediyesine ait İZDENİZ AŞ'de devam eden greve ilişkin, 'Bize şu ana kadar resmi olarak üst düzeyden bir görüşme talebi gelmedi. Aziz Kocaoğlu'nun daha demokrat bir yaklaşım göstereceğini düşünüyordum ama uzlaşmacı bir elini göremedik.' dedi.

Pekdemir, Konak Vapur İskelesi'nde yaptığı açıklamada, 66 yıllık sendika tarihinde ilk kez İzmir'de greve çıktıklarını, bu durumun kendilerini çok üzdüğünü söyledi.

İzmir halkının grev sürecinde kendilerine destek verdiği belirten Pekdemir, 'İZDENİZ'deki grev 10'uncu gününde. Bize şu ana kadar resmi olarak üst düzeyden bir görüşme talebi gelmedi. Aziz Kocaoğlu'nun daha demokrat bir yaklaşım göstereceğini düşünüyordum ama uzlaşmacı bir elini göremedik. Sıcak bir yaklaşımını göremedik. Hakkımızı alana kadar devam edeceğiz.' diye konuştu.

- 'İzmirliler görüyor'

İZDENİZ'deki grevle ilgili CHP Genel Merkezinin bilgisinin olduğunu hatırlatan Pekdemir, İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetiminin kendileriyle uzlaşmamasına bir anlam veremediğini anlattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin gemilere ve iskeleye 600 milyon liralık yatırım yaptığını aktaran Pekdemir, 'Bunlar milli servet, olacak iş değil. Bu bir belediyecilik anlayışı değil, olmaz. İzmirliler bunu görüyor.' dedi.

Pekdemir, gemi personeline vergiden aldığı hakların dışında bir zam verilmediğini, kara personeli için ise yüzde 9,5 zam önerildiğini söyledi.

Kaynak: AA