İsrail'in Mescid-İ Aksa Kararı Başkent'te Protesto Edildi

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatan İsrail, Ankara’daki Hacı Bayram Veli Camii’nde kılınan cuma namazının ardından bazı sivil toplum örgütleri tarafından protesto edildi.

İsrail'in Mescid-İ Aksa Kararı Başkent'te Protesto Edildi
İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik uygulamaları, bazı siyasi parti üyeleri ve STK’ların katılımıyla Ankara’da protesto edildi. Hacı Bayram Veli Camii’nde kılınan cuma namazının ardından çok sayıda vatandaş cami avlusunda toplandı. Hayatını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak, dualar edildi ve gıyabi cenaze namazı kılındı. Vatandaşlar, "Kudüs İslamın onurudur", "İşgalci devlet yıkılacak elbet" ve "Kudüs canımız, feda olsun kanımız" sloganları atarak İsrail’e tepki gösterdi.

Gıyabi cenaze namazının ardından basın açıklaması yapan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya, Kudüs’ün dünya üzerindeki sıradan bir şehir olmadığını, ’Kudüs davasının’ bütün Müslümanlar için hem Allah’a imanın bir gereği, hem de Allah’a olan sevginin ve saygının gereği olduğunu söyledi.

Kaya, "Mescid-i Aksa Hazreti Allah’ın evidir, bütün Müslümanların namusudur, şerefidir, haysiyetidir. Siyonist terörist devlet çok iyi bilsin ki asla emellerine ulaşamayacak. Bu ümmetin bir ferdi bile yeryüzünde durduğu müddetçe Mescid-i Aksa Müslümanlarındır, Allah’ın evi olmaya devam edecektir. Yaptığın bütün işler hedefini değil, faturanı büyütüyor. Bir gün Ankara’dan, İslam dünyasının dört bir tarafından Kudüs seferiyle, yaptıklarının bin katıyla hesabını soracağız. Selahaddin Eyyubiler bu ümmet içinde tükenmedi. Her bir Müslüman yeniden silkinecek, yeniden ayağa kalkacak ve inşallah Kudüs’ü yeniden fethedeceğiz" diye konuştu.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.
Kaynak: İHA