Fransa'da 35 Sığınmacı Bebek Aileleriyle Sokakta Yaşıyor

Strazburg kentinde 35 sığınmacı bebeğin aileleriyle sokakta kaldığını ve temel ihtiyaçlarının dahi karşılanamadığını açıklayan bir dernek, internet üzerinden yardım kampanyası başlattı.

Fransa'nın Strazburg kentinde 35 sığınmacı bebeğin aileleriyle sokakta yaşadığını ve temel ihtiyaçlarının bile giderilemediğini ifade eden Strasbourg Action Solidaire (SAS) adlı dernek, online yardım kampanyası başlattı.

Avrupa Konseyi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Avrupa Parlamentosu (AP) gibi uluslararası kuruluşlara ev sahipliği yapan Strazburg'da, 2 ay ila 24 ay arasındaki 35 sığınmacı bebeğin aileleriyle sokakta yaşamını sürdürdüğü açıklandı.

Konuyla ilgili yardım kampanyası başlatan SAS'a destek veren SDF Alsace Derneği Sözcüsü Murielle Maitte, bu bebeklerin Fransa'ya son dönemde gelen ve henüz resmi işlemleri tamamlanmamış ailelerin çocukları olduğunu belirterek, 'Ağır işleyen bürokrasi nedeniyle çocuklar ve ailelerin herhangi bir destek veya yardımdan yararlanamadığını, sokağa terk edildiklerini' söyledi.

Söz konusu çocukları sokaktan kurtarmak için vatandaşlara yardım çağrısında bulunan SAS ve SDF Alsace Dernekleri, internet üzerinde yardım kampanyası başlattıklarını duyurarak, para yardımının yanı sıra süt, hijyen malzemesi ve her türlü bebek ürününe ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Kaynak: AA