Fırat Kalkanı Operasyonu Bölgesi'ndeki İhtiyaç Sahiplerine Gıda Yardımı Kampanyası

Suriye sınırındaki Fırat Kalkanı Operasyon Bölgesi’ndeki ihtiyaç sahiplerine Trabzon AFAD koordinasyonunda Valilikçe nakdi yardım kampanyası başlatıldı.

Yardımların Kurban Bayramı öncesi dağıtılması planlandığı belirtilen açıklamada, “ Suriye sınırımızdaki Fırat Kalkanı Operasyon Bölgesi’nde (El-Rai) bulunan ihtiyaç sahiplerine yapılacak gıda yardımı için Trabzon AFAD koordinasyonunda Valiliğimizce nakdi yardım kampanyası başlatıldı. Toplanacak olan nakdi yardım miktarına göre gıda malzemelerinden oluşan koliler yardım tırlarıyla bölgeye sevk edilecek. İhtiyaç sahibi Suriyelilere Kurban Bayramı öncesi dağıtılması planlanan yardımın bölgeye ulaştırılmasında hayırsever vatandaşlarımızın yardım ve katkılarını bekliyoruz. Yardım kampanyası ile ilgili Trabzon İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün 0462 334 07 66 no’lu telefonundan ve www.trabzonafad.gov.tr adresinden bilgi alınabilecektir” denildi.

AFAD bilincine yönelik 3 bin 500 kişiye eğitim

Öte yandan Trabzon İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü afet bilincine yönelik bu yıl 3 bin 500 kişiye eğitim verdi. Trabzon AFAD, 2017 yılının altı aylık döneminde Kurumsal görevlerinin yanı sıra halkın afet bilinci konularında eğitilmesine katkıda bulunurken ildeki kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, STK’ lar ve özel sektör kuruluşlarındaki öğrenci, personel ve vatandaşlar olmak üzere yaklaşık 3 bin 500 kişiye afet bilinci eğitimi verdi.
Kaynak: İHA