Eski Sivil Memur FETÖ'den Tutuklandı

Meslekten ihraç edilen ve 'ByLock' kullandığı öne sürülen Kara Kuvvetleri Komutanlığında görevli eski sivil memur tutuklandı.

Başkentte Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında örgütle iltisaklı olduğu iddiasıyla meslekten ihraç edilen ve örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı belirlenen Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli eski sivil memur Serdar P. tutuklandı.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddiasıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda veri hazırlama ve kontrol işletmeni olarak görev yapan eski sivil memur Serdar P. hakkında gözaltı kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve savcılıktaki sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan şüpheli, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandı.

Kanun Hükmünde Kararname ile örgütle iltisaklı olduğu iddiasıyla meslekten ihraç edilen Serdar P'nin cep telefonunda, örgüt içi haberleşmede kullanılan 'ByLock' programının yüklü olduğu ve örgüte finansal destek sağladığı iddia ediliyor.
Kaynak: AA