Erdoğan: 3 şehidimiz var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Kudüs’te yaşanan olaylara değinerek İsrail Cumhurbaşkanı ile dün gerçekleştirdiği telefon görüşmesini hatırlattı. Erdoğan, “İbadetini yapana terörist diyemezsiniz”dedi.

Erdoğan: 3 şehidimiz var
Erdoğan: 3 şehidimiz var
Dolmabahçe Sarayı’nda ‘Afrika’da Sağlık’ başlıklı uluslararası kongrenin gala yemeği düzenlendi.

Düzenlenen Yemeğe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın yanı sıra yurtiçinden ve yurt dışından çok sayıda davetli katıldı.

Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine besmele ile başlayarak, “Afrika’da’ sağlık kongresinin başarı ile geçmesini Allah’tan temenni ediyorum. Özellikle dünyanın 40 farklı ülkesinden kongreye teşvik eden misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Kongrenin kökleri 10’uncu asra kadar giden Afrika kıtası ile münasebetlerimizin daha iyi yere gitmesini temenni ediyorum. İçinden geçtiği onca sancılı döneme rağmen ülkemiz Afrikalı dostlarının yanında olmaya azami gayret göstermiştir. Elbette Afrika kıtası ile ilişkilerde asıl büyük dönüşüm Ak Parti iktidarı ile başlamıştır” dedi.

“İBADETİNİ YAPANA TERÖRİST DİYEMEZSİNİZ”


Bugün Kudüs’te meydana gelen olaylarda 3 şehidin olduğunu cümlesini ekleyerek, bir gün önce İsrail Cumhurbaşkanı ile telefon ile görüştüğü hatırlattu. Erdoğan, “İsrail Cumhurbaşkanı ile dün akşam görüştüm. Yarın Cuma bu işe müdahale edin dedim. ‘Biz terörizm ile mücadele ediyoruz’ dedi.

Bu insanlar kendi kutsal mekanlarına gidiyorlar. Bunlara terörist diyemezsiniz. Biz Türkiye’de asla Sinagog’a giden insana terörist demedik. Şiddete karşıyız ama bırakın da bu insanlar rahatlık ile ibadetini yapsınlar. O metal parmaklık arasında onları sokma arama bunlar olacak iş değil. Ne kadar ısrar ettiysek elimizden geleni yapacağız dediler ama bugün maalesef böyle bir müdahalede bulundular. Biz sonuna kadar hakkımızın ve haklarımızın savunucusu olacağız. Biz zalim hükümdarlar karşısında susmayı zulüm adlediyoruz. Buna da asla katlanamayız” ifadelerini kullandı.

Gece de ödüle layık görülen isimlere de hediyeleri takdim edildi.

Kaynak: İHA