Edirne'nin Uluslararası Pazarı

Edirne’de her hafta Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı, üç ülkenin insanlarını aynı pazarda bir araya getiriyor.

Edirne'de kurulan kıyafetten, zücaciyeye pek çok ürünün satıldığı halk arasında 'Sosyete Pazarı' olarak da bilinen Ulus Pazarı çevre illerden başta olmak üzere Bulgaristan ve Yunanistan'dan da müşteri çekiyor.

Pazarcı esnaflarından Yılmaz Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, pazarın kurulduğu zamandan bu yana vatandaşların ilgi gösterdiğini söyledi.

Satışlardan memnun olduklarını belirten Aydın, 'Başta çevre iller olmak üzere Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen ziyaretçiler pazarımıza yoğun ilgi gösteriyor. Pazarımız uluslararası bir özelliğe sahip. Pazarı ziyaret eden herkes memnun kalıyor. Çünkü bizim pazarımızda aradıkları her şeyi kaliteli ve ucuz şekilde bulabiliyor' ifadelerini kullandı.

Alışveriş yapmak üzere Yunanistan’dan gelen Deitra Karamis ise, pazarı çok beğendiğini söyledi. Pazardaki ürünlerin kaliteli ve fiyatların uygun olduğunu belirten Karamis, 'Arkadaşlarımızla ayda en az bir kez Ulus Pazarı’na geliyoruz. Konum olarak bize çok yakın. Pazardan çok memnunuz' dedi.

Pazarı gezmek için Kırklareli'nden geldiğin ifade eden Hülya Yaygın da pazarda aradıkları birçok ürünü bulabildikleri için belli aralıklarla Edirne’ye gelip pazarı ziyaret ettiklerini kaydetti.

Kaynak: AA