Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya'ya tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son zamanda yaşanan krizle ilgili Almanya'ya 'Bizi karalamaya hiç kimsenin gücü yetmez' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya'ya tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya'ya tepki
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İkitelli Şehir Hastanesi kredi anlaşması töreninde konuştu.

Almanya'nın son dönemde yaşanan krizle ilgili yaptırımların Türkiye'yi yıpratmayacağını ifade eden Erdoğan 'Herhangi bir Alman şirketiyle ilgili bir soruşturma var mı diye. Bana verilen cevap 'Hiçbir Alman şirketiyle ilgili soruşturma yoktur'. Bizi karalamaya hiç kimsenin gücü yetmez. Şirketlerin garantisi biziz, güvencesi biziz. Biz kazan kazan esasına göre onlarla bugüne kadar çalıştık. Almanya'nın Türkiye ile olan münasebetlerini burada zedelemek, lekelemek isteyenler yanlış yolda gidiyorlar.' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;


Bodrum'da meydana gelen depremde vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İkitelli Şehir Hastanemiz sağlık hayatımıza yepyeni bir vizyon ortaya katacaktır. 15 Temmuz darbe girişimin hemen ertesinde Japon dostlarımızla bu anlaşmayı görüşmek üzere biraraya gelinildi. Kimileri bir geçmiş olsun beyanından itina ettiği dönemde böylesine bir anlaşmayı devam ettirmek ancak gerçek dostların yapabileceği bir davranıştır. Buradan dostlukları, kadirşinaslığı için Japon dostlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Şimdi Japon dostlarımızın da önemli bir projenin arefesindeyiz. O da inşallah Sinop'taki nükleer enerji santralini Japon dostlarımızla gerçekleştirmenin adımlarını atıyoruz.

ALMAN BAKANININ BEYANLARINI ŞİDDETLE KINIYORUM

Türk Milleti, zor zamanlarında yanında olan dostlarını hiçbir zaman unutmayacaktır. Ülkemize davet ettiğimzi herkese 'gelin birlikte kazanalım' çağrısı yapıyoruz. Bizim birlikte kazanmaya ihtiyacımız var. Bu anlayışla bizimle çalışmak isteyen herkese ülkemizin kapılarının sonuna kadar açık olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Biz böylesine iyi niyetle muhataplarımıza yaklaşırken bazılarının ticaretle siyaseti birbirine karıştırmakta ısrar ettiğini görüyoruz. Alman ekonomi bakanının hiçbir mesnede dayanmadan, dolaylı mesajlarla ülkemize yatırım yapan şirketleri tedirgin eden beyanlarını buradan şiddetle kınıyorum. Bu siyasete, temsil makamında olanlara yakışmaz. Teröre bulaşanlarla siyaseti lütfen birbirine karıştırmayın.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya'ya tepki

KENDİ YARGILARI NE KADAR BAĞIMSIZSA BİZİM YARGIMIZ ONLARDAN DAHA FAZLADIR

Ben Emniyet ve MİT'teki arkadaşlarıma sordum. Herhangi bir Alman şirketiyle ilgili bir soruşturma var mı diye. Bana verilen cevap 'Hiçbir Alman şirketiyle ilgili soruşturma yoktur'. Bizi karalamaya hiç kimsenin gücü yetmez. Şirketlerin garantisi biziz, güvencesi biziz. Biz kazan kazan esasına göre onlarla bugüne kadar çalıştık. Almanya'nın Türkiye ile olan münasebetlerini burada zedelemek, lekelemek isteyenler yanlış yolda gidiyorlar. Tam aksine Türkiye'deki teröristleri Almanya'da saklayan hükümet önce bunun hesabını vermeli? Türkiye'den kaçan teröristler Almanya'da niçin saklanıyor? Onlara verilen destekleri nasıl izah edecekler? PKK'yı kendi caddelerinde Alman polisinin koruması altında müsaade eden Almanya bunu neyle izah edecek. Almanya kendine çeki düzen vermelidir. Bizi de bu tehditlerle ürkütemez bunu böyle bilinmelidir. Kendi yargıları ne kadar bağımsızsa bizim yargımız onlardan daha da bağımsızdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya'ya tepki

AVRUPA, ABD, RUSYA, KÖRFEZ, UZAKDOĞU'DAN YATIRIMCI SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Hamburg'ta adım atarken adım başı polis vardı. Ama biz Antalya'da bir G-20 zirvesi yaptık, muhteşemdi. Hala konuşuluyor. Demokrasiyi benimsemiş, oturtmuş bir ülkeye kimse bu tür kara lekeleri çalamaz. Yargımızı da gönderdikleri talimatlarla yönlendirmeye kimsenin güçleri yetmez. İlgilileri saygı göstermeye davet ediyorum. Avrupa ve Amerika'nın yanında Körfez, Orta Asya, Rusya, Uzakdoğu ve Güney Asya'dan ülkemizi tercih eden yatırımcıların sayısı her geçen gün artıyor. Körfez'deki dostlarımızın arasında başgösteren kriz bizi gerçekten üzmüştür. En başından beri samimi gayret gösteriyoruz. İhtilafların kalıcı ve kırıcı olmaması için sonuna kadar gayret göstermeye devam edeceğiz.