CHP Heyetinden Şehit Öğretmenin Ailesine Taziye Ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekillerinden oluşan bir heyet Tunceli’de şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu, mezarında Kur’an okudu.

CHP Heyetinden Şehit Öğretmenin Ailesine Taziye Ziyareti
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, Bayburt İl Başkanı İbrahim Kaldırımoğlu, Merkez İlçe Başkanı Tekin Saraçoğlu ve Torul İlçe Başkanı Ali Osman Araz’dan oluşan heyet Torul ilçesine bağlı Demirkapı köyü merkez mahallesinde bulunan acılı aileyi ziyaret etti.

Baba Hamit Yılmaz ve akrabaları ile evlerinin önünde bir süre sohbet eden CHP heyeti daha sonra şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ın aile kabristanlığındaki mezarlığına geçti. Burada bir din görevlisinin okuduğu Kur’an-ı Kerim’i dinleyip dua eden CHP heyeti daha sonra köyden ayrıldı.

Ziyarette CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun taziyelerini acılı baba Hamit Yılmaz’a ileten CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ın, çocukların bu ülkeye donanımlı bir yurttaş olması için mücadele ettiğini söyledi.



"Asla bu ülkeyi bölemeyecekler ve asla bizi birbirimize düşüremeyecekler"

"Asla bu ülkeyi bölemeyecekler ve asla bizi birbirimize düşüremeyecekler. Biz bu ülkede yine kardeşlik içinde karşılıklı anlayış içerisinde yaşayacağız" değerlendirmesinde bulunan Torun, "Biz büyük bir milletiz. Bunları da aşacak gücümüz var. Kötü günler geçiriyoruz ama bunları da aşacağız. Necmettin kardeşimiz bizim evladımız. Hepimizin kardeşi. Bu vatan toprakları bu beladan da kurtulacaktır. Birlik ve beraberliğimizi bozmadan bunu aşacağız. Buna olan inancımız tam. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın" dedi.



"Hepimiz bir evladımızı bir kardeşimizi kaybetmiş gibi çok büyük bir acı hissettik"

Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ın oradaki çocukların eğitimi ve geleceğe hazırlanması için mücadele ettiğini, kalemiyle o çocuklara bir şeyler öğrettiğini hem okul müdürlüğü hem de öğretmenlik yapmaya çalıştığını, belki de çocukların anne babalarından daha özenle davranan birisi olduğunu ifade eden Torun, "Bu olay bütün Türkiye’yi gerekten çok üzdü. Hepimizi derinden yaraladı. Hepimiz bir evladımızı bir kardeşimizi kaybetmiş gibi çok büyük bir acı hissettik. Acınızı paylaşıyoruz. Allah böyle bir acıyı bir daha göstermesin bu ülkeye. Bu ülkeyi asla bölemeyecekler ve asla bizi birbirimize düşüremeyecekler. Bu bayrak sonsuza kadar dalgalanacak. Bu ezan da sonsuza kadar okunacak. Bu ülkede inanıyorum ki daha güzel günlere hep beraber kavuşacağız" diye konuşu.

"Benim temennim bu ateş memleketimizden bir an önce silinsin"

Acılı baba Hamit Yılmaz ise bayrakta bir damla kanı olduğunu belirterek, "Dayanması zor ama Rabbim hidayet etsin, bana da sabır versin. Kolay bir iş değil. Benim temennim bütün milletimden meclisimizden kimin elinde ne yetki ve bilgi var ise bu ateşi memleketimizden bir an önce silinmesi. Kim yetkili ise elinden kimin ne geliyorsa dağdaki çobandan meclisteki bakanımıza cumhurbaşkanımıza kadar herkes bu işte sorumlu. Biz bir milletiz ayrılmayacağız ve ayrılmak da ben istemiyorum. Çünkü Kürt, Türk, Çerkez, Abaza ben bunların hiçbirini kabul etmiyorum. Biz insanız. Ölüm insanlığın ölmesidir. Bir kişinin ölmesi bütün insanlığın ölmesidir. Bunu en aza indirebilmek en büyük temennimiz. Kucaklaşacağız. Ayrım yok. Birlik var. Benim çocuğum bu işte kurban olsun oldu da zaten. Vatanımız milletimiz var olsun. Bayrağımız inmesin. Temennimiz bu" şeklinde konuştu.



"Bu birlikteliği daha da bir araya gelerek artırmamız gerekiyor"

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ise bu acının Türkiye’nin acısı olduğunu dile getirerek, "O bizim onurumuz, gururumuz. Ama biz yılmamamız lazım. Yıkılmamamız lazım. Bu birlikteliği daha da bir araya gelerek artırmamız gerekiyor. Bugün Tunceli’de de milletvekili arkadaşlarımız bir grup orada halk ile beraber yürüyüş yapacaklar. Çünkü bu sesi duyurmalıyız. Teröre karşı tek vücut olmamız için bir araya gelmemiz gerekir. Duysunlar artık. Biz bir aradayız. Bu vatan bizim. Bu topraklar bizim. Hep birlikte bu şehitlerin kanı yerde kalmayacak diye birlikte mücadele edeceğiz. Bu şehitlerin kanının yerde kalmaması için teröre karşı tek vücut, bütün millet genciyle kadınıyla bir araya gelip ses vermemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

CHP Tokat Milletvekili Kadim Yılmaz da kendisinin eski bir öğretmen olduğunu ve 46 yıl önce ilk görev yerinin Gümüşhane olduğunu hatırlatarak, "Sevgili meslektaşımı rahmetle anıyorum. Cenab-ı Hak inşallah kısa sürede bu ülkede yanlış emeller peşinde koşanların ve bunların uluslararası işbirlikçilerinin aklını başına devşirir. Bu ülkenin birliğini bütünlüğünü birlikte yaşama kültürüne zarar vermeden bu badireleri atlatırız" dedi.



"En fazla acıyı yaşayanlar en fazla yüreğine ateş düşenler bu ülkenin bu toprakların birliğini bütünlüğünü kardeşliğimizin kıymetini biliyorlar"

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ise olayın ardından duyguları en iyi şekilde CHP Tunceli İl Başkanının anlattığını, ortaya koyduğu ifadelerin sadece kendilerinin değil bütün Türkiye’nin duygularının yansıması olduğunu kaydederek, "Gerçekten de duygularımızı en iyi o tercüme etti. Ateşin düştüğü yerden gelen ses diyordu ki ‘Hiçbir acı barışımızı kardeşliğimizi bozmayacak’ dedi.

Görüyoruz ki en fazla acıyı yaşayanlar en fazla yüreğine ateş düşenler bu ülkenin bu toprakların birliğini bütünlüğünü kardeşliğimizin kıymetini biliyorlar. Bu bizim dayanacağımız en büyük güçtür. Acılarımız bizi birliğimize bütünlüğümüze doğru daha da fazla taşıyor. Bu topraklar üzerinde yaşanan ne kadar sıkıntı varsa onlar da bizim için ortaktır. Kardeşliğimiz birliğimizi bozmayacağız" şeklinde konuştu.

CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç da terörün, ölümün sağı-solu, siyaseti olmayacağını ifade ederek, "Acılarda birleşiyoruz. Ortaklaşıyoruz. Biz bu acıyı paylaşmak üzere buraya geldik. Vekillerimiz de manevi destek için buradalar. Şu anda şu saatlerde Tunceli de insanlar toplanış terörü kınıyorlar. Bunun için yürüyüş yapıyorlar. Bakın kolay değil Tunceli gibi bir yerde teröre karşı ayağa kalkmak yeter artık demek. Biz o arkadaşlarımız adına da burada yeter diyoruz. İnşallah bu son olur" diye konuştu.

Heyet daha sonra şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ın kabrini ziyaret edip dua ettikten sonra vedalaşarak köyden ayrıldı.
Kaynak: İHA