Bilecik TSO Başkanı Ateş Açıklaması

'İlimizde ilk 6 ay sonunda yaklaşık 3 bin kişilik ilave istihdam sağlandı. Bu alanda ilimiz istihdam seferberliğine katkı sağlayan iller arasında en üst sıralarda yerini aldı'

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mefail Ateş, ilde bu yılın ilk 6 ayının sonunda yaklaşık 3 bin kişilik ilave istihdam sağlandığını belirterek, bu alanda Bilecik'in istihdam seferberliğine katkı sağlayan iller arasında en üst sıralarda yerini aldığını bildirdi.

Bilecik TSO Başkanı Ateş, yaptığı yazılı açıklamada, bu yılın ilk 6 ayında yakalanan yüzde 5’lik büyüme oranının memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Geçen yıl yaşanan sıkıntılar sonrası ülke ekonomisinin çabuk toparlandığını aktaran Ateş, bu yılın ilk 6 ayında üretim ve ihracat rakamlarındaki artışların sevindirici olduğunu ifade etti.

İlk 6 ayda otomotiv üretiminin yüzde 42, otomotiv ihracatının yüzde 54, beyaz eşya üretiminin yüzde 14, beyaz eşya satışının yüzde 32 ve konut satışı ise yüzde 6 oranında artış gösterdiğini vurgulayan Ateş, şunları kaydetti:

'Özellikle TOBB üyeleri için hayata geçirilen Nefes Kredisi Projesi kapsamında ülkemizde 27 bin işverenimiz toplam 5 milyar lira kredi kullanırken, Bilecik'te ise üyelerimize yaklaşık 5 milyon lira tutarında düşük faizli kredi kullandırılmıştır. KOSGEB tarafından sağlanan sıfır faizli işletme kredisi desteği kapsamında ülke genelinde 260 bin KOBİ'ye 6,5 milyar lira tutarında kredi verildi. Bilecik'te de 738 KOBİ bu krediden faydalanmıştır.'

Artan işsizlik oranları karşısında başlatılmış olan istihdam seferberliğinin de başarı ile devam ettiğine dikkat çeken Ateş, 'İlk 6 ayda ülke genelinde 1,2 milyon kişilik istihdam artışı gerçekleşti. İlimizde ilk 6 ay sonunda yaklaşık 3 bin kişilik ilave istihdam sağlandı. Bu alanda ilimiz istihdam seferberliğine katkı sağlayan iller arasında en üst sıralarda yerini aldı.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA