Batman'da 'İçimizdeki Kahramanlar 15 Temmuz' Etkinliği

Gençlik ve Spor Bakanlığınca, Batman'da düzenlenen 'İçimizdeki Kahramanlar 15 Temmuz' etkinliğinde, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde gazi olan Özgün, Köse ve Ak yaşadıklarını anlattı Vali Deniz: 'FETÖ terör örgütü bunu başarsaydı iç savaş çıkacaktı çünkü bu bir iç savaş, bir işgal projesiydi' Özgün: '15 Temmuz gecesi asra bedel bir geceydi. Karanlıkla başlayan ancak sonu aydınlık olan bir geceydi' Köse: 'Ben kendimi gerçek kahraman olarak görmüyorum çünkü gerçek kahramanlar şehit oldu'

Gençlik ve Spor Bakanlığınca Batman'da düzenlenen 'İçimizdeki Kahramanlar 15 Temmuz' etkinliğinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde gazi olan Yusuf Özgün, Mehmet Köse ve Yusuf Ak yaşadıklarını anlattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca 'İçimizdeki Kahramanlar 15 Temmuz' etkinliğinin 109. İl Kültür Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlendi. Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra kum sanatçısı Veysel Çelikdemir, 15 Temmuz darbe girişimini kum sanatıyla aktardı.

Etkinliğin açılışında konuşan Vali Ahmet Deniz, 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün hain darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçtiğini anımsatarak milletin dik duruşu sayesinde darbe girişiminin bertaraf edildiğini söyledi.

Vatanı için ölecek bu milletin imanlı ve yürekli bir duruşu olduğunu dile getiren Deniz, 'Bu millet tarihinde hiçbir zaman esir olmamış, esaret altında tutulmamış. FETÖ bunu başarsaydı iç savaş çıkacaktı çünkü bu bir iç savaş, bir işgal projesiydi ama Rabb'ime şükürler olsun asil milletimiz sayesinde Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Çerkez'i, Alevisi ve Sünnisiyle bir asil millet çünkü bu.' dedi.

Vatan için ölmeye hazır olduklarını dile getiren Vali Deniz, bu coğrafyada bir tek terör örgütü mensubu kalmayıncaya kadar mücadelelerinin süreceğini vurguladı.

- 'Sonu aydınlık olan bir geceydi'

Gazi Yusuf Özgün de darbe girişiminden haberdar olunca 'Memleket, asker, polis, iktidar bizim, bize kim darbe yapabilir?' diye düşündüğünü belirterek 'İçimizden görünüp ama bizim içimizden olmayan münafıklar, siyonistler tarafından yetiştirilen güçler tarafından bu ülkenin evlatları katledilmeye çalışıldı. Orada o formaları çalıp giyenler, ateş edenler Yunan askerleriydi çünkü hepsi Yunanistan'a kaçtılar.' diye konuştu.

Rizeli olduğunu ama Rizeli olduğu kadar Siirtli, Batmanlı ve Diyarbakırlı da olduğunu anlatan Özgün, '15 Temmuz gecesi asra bedel bir geceydi. Sözcüklerle anlatılması çok kolay ama sabahın gelmesi çok çetin oldu. O gece hiçbir şekilde anlatılamayacak bir geceydi. Karanlıkla başlayan ancak sonu aydınlık olan bir geceydi.' değerlendirmesini yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım Müdürlüğünde kamyon şoförlüğü yaptığını bildiren Köse ise kamyonlarla darbecilere engel olmaya çalıştıklarını anımsattı.

Hayatında ilk defa darbecilerden aldıkları tankı kullanan Köse, 'Kendimi gerçek kahraman olarak görmüyorum çünkü gerçek kahramanlar şehit oldu.' diye konuştu.

Beyninde dört şarapnel parçası bulunan Ak da 5 aylık bebeğine doyamadan darbecilerle mücadele için dışarı çıktığını anlatarak beynindeki dört şarapnel parçasının kendisi için birer madalya olduğunu, bunları ölene kadar şerefle taşıyacağını kaydetti.

Etkinlikte, konuşmacılara Türk bayrağı hediye edildi.
Kaynak: AA