Bağımlılar 'Yeni Bir Ben'le Uyuşturucudan Kurtuluyor

Bağcılar Belediyesi tarafından hizmete sunulan 'Yeni Bir Ben Bağımlılıkla Mücadele Sosyal Destek Projesi' ile bağımlı gençler uyuşturucu alışkanlığından kurtularak yeni bir hayata adım atıyor.

Bağcılar Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Yeni Bir Ben Bağımlılık Sosyal Destek Projesi', uyuşturucudan kurtulmak isteyenlere yeni bir hayatın kapılarını açıyor.

Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Merkezi'nden alınan bilgiye göre, proje kapsamında, 1,5 yıl içinde 10'u kadın 278 kişi tedavi olmak için başvurdu. Görüşmelerde bağımlıların tamamına yakınının ayrıca sigara kullandığı ortaya çıktı.

Merkezde görevli psikolog Şengül Yarımoğlu, bağımlıların uyuşturucuya başlama sebeplerini arkadaş çevresinde kabul görme isteği, ailevi problemler, bir kereden bir şey olmaz düşüncesi, yalnızlık ve merak şeklinde sıraladı.

- Hamile kadın bağımlılıktan kurtuldu

'Yeni Bir Ben' projesi kapsamında merkezlerine değişik yaş ve meslekten birçok bağımlı insanın gelerek yardım istediğini belirten Yarımoğlu, 'Karı-koca uyuşturucu kullanan İ.K. ve S.K. isimli bir çift 5 yaşında olan çocuklarının geleceğini düşünerek merkezimize başvurdu. Bağımlılık yüzünden eşinden boşanan ve iki kızı ile uyuşturucu kullanan N.A. isimli bir kadın merkezimize başvurdu. Uyuşturucu nedeniyle her şeylerini yitirdiklerini ve sokakta yaşadıklarını söyledi. Benzer birçok vaka var. Amacımız, merkezimize başvuran herkesin tedavisini tamamlayarak bağımlılıktan kurtulmasına yardımcı olmak.' şeklinde konuştu.

Danışanların arasında 3 aylık hamile bir kadının da bulunduğunu bildiren Yarımoğlu, 'H.A isimli 3 aylık hamile bir kadın 'Yeni Bir Ben' projesi kapsamında merkezimize başvurarak bağımlılıktan kurtulmak için bizden yardım istedi. Bir süre merkezimize devam ettikten sonra tedavisinin devamı için AMATEM'e (Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi) yönlendirdik. Buradaki tedavisinin son derece başarılı geçtiğini ve H.A'nın uyuşturucuyu bırakarak çocuğunu sağlıklı bir şekilde dünyaya getirdiğini öğrendik.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA