Yabancı Öğrenciler Türkiye'de Eğitim İçin TDV'ye Başvuruyor

Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla, birçok ülkeden 5 bin 542 öğrenci Türkiye'de eğitim görmek için başvuruda bulundu Vakfın Genel Müdürü Tutkun: 'Şu anda 110 ülkeden öğrencilere Türkiye'de eğitim imkanı sağlıyoruz'.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) aracılığıyla, birçok ülkeden 5 bin 542 öğrencinin Türkiye'de eğitim görmek için başvuruda bulunduğu bildirildi.

TDV'den yapılan yazılı açıklamaya göre, vakıf aracılığıyla Türkiye'de eğitim görmek için birçok ülkeden öğrenci başvuruda bulunuyor. Eğitim almaya hak kazanacak öğrencilerin belirleneceği seçme ve yerleştirme işlemleri devam ediyor.

Çeşitli ülkelerden bin 64 öğrenci İstanbul, Kayseri, Konya, Bursa ve Sivas'taki uluslararası Anadolu imam hatip liselerinde eğitimini sürdürüyor. Bin 76 öğrenci ise Uluslararası Öğrenci Programı kapsamında ilahiyat fakültelerinde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde öğrenim görüyor.

Uluslararası İlahiyat Programı kapsamında Avrupa'daki Türk vatandaşı 671 öğrenciye de destek veriliyor.

TDV, yurt dışından gelerek Türkiye'de eğitim alan öğrencilerle 'gönül köprüsü' kurmayı amaçlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun, 'Şu anda 110 ülkeden gelen öğrencilere Türkiye'de eğitim imkanı sağlıyoruz. Bu öğrenciler Türkiye'de bulundukları sürede İslam'ı gerçek hüviyetiyle anlamış bir Müslüman olarak ülkelerine dönüyor.' değerlendirmesinde bulundu.

Vakfın eğitimi öncelediğini vurgulayan Tutkun, gelecek nesillerin doğru bir İslam algısıyla yetiştirilmesini ve toplumsal sorunlara çözüm üretecek, alanında uzman insan kaynağını önemsediklerini, bu kapsamdaki çalışmalarının her geçen yıl arttığını bildirdi.

Tutkun, Avrupa'dan Afrika'ya kadar birçok yerden 5 bin 542 öğrencinin, TDV'nin himayesiyle Türkiye'de eğitim görmek için başvuruda bulunduğunu belirtti.

Kaynak: AA