'Uluslararası Türk Birliği Sempozyumu' 21 Temmuz'da Kayseri'de Yapılacak

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Dünya Avşarlar Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği "Uluslararası Türk Birliği Sempozyumu" 21 Temmuz’da Kayseri’de gerçekleşecek.

'Uluslararası Türk Birliği Sempozyumu' 21 Temmuz'da Kayseri'de Yapılacak
Sempozyumla ilgili bilgi veren Dünya Avşarlar Derneği Başkanı Şeref Kocakaya, Kayseri Şube Başkanı Hasan Doruk ve İstişare Heyeti Başkanı Dr. İsmail Gökşen ortak bir açıklama yaptı.

Gökşen sepyozyuma ilişkin şunları söyledi:

"Sempozyumu bize ulaşan dönüşümlerle yoğun bir katılımla gerçekleştireceğiz. 21 Temmuz 2017’de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonlarında 09.00-23.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek sempozyum sonunda ‘Uluslararası Türk Birliği Sempozyumu’ sonuç bildirgesi açıklanacak. Ancak sempozyumla birlikte daha önce açıkladığımız Erciyes Tekir Yaylası’ndaki yürüyüş ve gösteri güvenlik nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmiştir. Dünyanın dört bir yanından bilim adamları ve tanınmış simaların katılacağı sempozyum, 7 oturum halinde yapılacak ve Türk Birliği çok yönlü ele alınarak bir ilke imza atılacak."

Uluslararası Türk Birliği Sempozyumu’na herkesi davet eden Dünya Avşarlar Derneği Başkanı Şeref Kocakaya ve İstişare Heyeti Başkanı Dr. İsmail Gökşen sempozyuma katılacak olan, katkıda bulunan ve destek veren herkese teşekkür etti.
Kaynak: İHA