Türkiye Rafting Şampiyonası 3. Ayağı Dalaman'da Başladı

Türkiye Rafting Şampiyonası 3. ayağı, Dalaman’da yapılan açılış seremonisiyle başladı.

Türkiye Rafting Şampiyonası 3. Ayağı Dalaman'da Başladı
Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonun 2017 faaliyet programında yer alan Dalaman Kaymakamlığı, Dalaman Belediyesi ile Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün desteklediği, Türkiye Rafting Şampiyonası 3. Ayağı açılış seremonisiyle başladı.

Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan, önemli bir parkura sahip olan Dalaman’ın, bu tür faaliyetler ile hak ettiği marka değerini oluşturacağına inandığını ifade etti.

Spor turizmi denildiğinde akla ilk gelen yerlerden birisinin Dalaman Çayı olduğunu söyleyen Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz,“ilk kez yapılacak bu şampiyona ile Dalaman sportif faaliyetler açısından hak ettiği değeri görecektir diye düşünüyorum” diye konuştu.

Dalaman’da euro cup şampiyonası da yapmayı planladıklarını belirten Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Rafting Asbaşkanı Fikret Yardımcı, “ilklere imza atmak adına, Dalaman’da ilk defa bu şampiyonayı yapma kararı aldık. Umarım burada Uluslararası bir organizasyona da imza atarız. Şampiyonaya destek verenlere teşekkür ediyorum. Yarışlara Dalaman halkını bekliyorum” dedi.

Rafting şampiyonasının hem turizm açısından hem de sportif anlamda Dalaman’a katkı sağlayacağına inandıklarını dile getiren Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz ise ilçenin rafting sporunda yer edinmesi için çalışmaları sürdüreceklerini aktardı.

2 parkurda yapılacak yarışlar, Narlı etabı ile start alacak.

20 takım ve yaklaşık 140 sporcunun mücadele edeceği şampiyona 22 Temmuz’da yapılacak final yarışları ile sona erecek.
Kaynak: İHA