Turistlerin Bulunduğu Tur Otobüsüne Sopalı Saldırı İddiası

Manavgat’ta akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen bir kişi, kırmızı ışıkta bekleyen bir tur otobüsüne sopayla saldırarak camını kırdı.

D-400 karayolunda Halil Fatih Hanay’ın kullandığı 38 YL 814 plakalı tur otobüsü, Otogar kavşağındaki trafik ışıklarında beklediği sırada bir şahsın sopalı saldırısına uğradı. Elindeki sopayla otobüsün camını kıran kişi, kavşakta bulunan polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Otobüste bulunan 42 Rus turist ise başka otobüse nakledildi.

İsminin Şeyhmus Şahin olduğu ve akli dengesinin yerinde olmadığı belirlenen kişi, polis ekipleri tarafından Manavgat Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Emniyette ifadesi alınan kişi daha sonra serbest bırakıldı.

Gazetecilere açıklama yapan otobüs şoförü Halil Fatih Hanay, saldırganın, ışıklara yaklaşırken yolun ortasında şınav çektiğini belirterek, 'Işıklarda durdum kapıya yanaşıp açmaya çalıştı. Daha sonra benim bulunduğum tarafa gelerek elindeki sopayla kelebek camına iki kez vurdu. İkincisinde camı patlattı. Üçüncüsünde direk bana vurmaya başladı. Geri çekilerek savunmaya geçtim, el frenini çektim arabayı normale aldım. ‘Param yok, pişmanım’ dedi. Param yok memlekete gideceğim dese para verecektim, saldırmanın ne anlamı var. Daha sonra kavşakta bekleyen polis ekipleri şahısı alıp götürdü' diye konuştu.

Kaynak: AA