TİKA'dan Afgan Sanatçılara Destek

Afgan sanatçılar, Afganistan Mezar-ı Şerif’te Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Belh Vilayeti Kültür Müdürlüğü iş birliğinde şiir gecesi programında bir araya geldi.

TİKA'dan Afgan Sanatçılara Destek
Mezar-ı Şerif TİKA Ofis Binası bahçesinde düzenlenen şiir gecesi programında Türk halkının 15 Temmuz darbe girişimi gecesindeki kahramanlık öyküsünü anlatan ve darbe karşısında hiç korku duymadan direnen halkın fotoğraflarından oluşan sergi de düzenlendi.

Şiir geçesi programına, TİKA Mezar-ı Şerif Program Koordinatörü Zeki Bulduk, Belh Vilayeti İl Şura Başkanı Dr. Muhammed Efzal Hadid, Belh Kültür Müdürü Salih Muhammed Halik, Belh Valisi Özel Kalem Müdürü Feyyaz Mihirayin, yazarlar, sanatçılar, gazeteciler ve davetliler katıldı.

Gecede Belh Vilayetinin şairlerinden Vahap Mucir’in dokuzuncu eseri olan Merd-i Bi Ayine (Aynasız Adam) adlı şiir kitabının tanıtımı TİKA ve Kültür Müdürlüğünün desteği ile gerçekleşti. Şair, hayranlarına canlı müzik eşliğinde şiirlerini okudu. Ayrıca programa katılan şair kadınlar da Mucir’in şiirlerinden okudu.

Şiir gecesinin açılış konuşmasını yapan Belh Valisi Özel Kalem Müdürü Feyyaz Mihirayin, öncelikle TİKA’ya sanatçıları destekleyip teşvik ettiğinden ve yazarları bir araya getirdiğinden dolayı teşekkür etti. Mihirayin, sanatçı Vahap Mucir’in dokuzuncu eseri olan Merd-i Bi Ayine adlı kitabının özellikleri hakkında detaylı bilgi verdi.

TİKA Mezar-ı Şerif Program Koordinatörü Zeki Bulduk, TİKA’nın, her alanda Afgan halkının yanında olduğu gibi sanatçıların da yanında olacağını ve destekte bulunacağını ifade etti.

Belh Vilayeti İl Şura Başkanı Dr. Muhammed Efzal Hadid, Türkiye’ye TİKA aracılığı ile Afganistan’a vermiş olduğu desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Vahap Mucir’in Merd-i Bi Ayine adlı şiir kitabı hayranlarına hediye edilerek, Kültür Müdürlüğü tarafından TİKA Program Koordinatörlüğüne teşekkür belgesi takdim edildi. Program, 15 Temmuz sergisinin gezilmesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA