Tercih Öncesi Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne Öğrenci Akını

LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların tercih yapmalarına yardımcı olan Üniversite Tercih Fuarı’nda, Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrenci ve velilerin akınına uğradı.

Tercih Öncesi Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne Öğrenci Akını
Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanmasının ardından 2017 Tercih Dönemi için öğrenciler ’Üniversite Tercih Fuarları’ ile tek çatı altında birçok üniversiteye ulaşma imkanı sağlıyor. Devlet ve vakıf üniversitelerinin yer aldığı fuarın İzmir ayağı, Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde düzenlendi.

İki gün boyunca devam edecek olan ve aday öğrencilere üniversite yetkilileriyle yüz yüze görüşme fırsatı sunulan fuarda, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi de stant açtı. Öğrenci ve velilerin akın ettiği stantta, yetkililer hem Samsun’u hem de üniversitenin imkanlarını anlattı.

Sunduğu imkanlar sebebiyle talep fazla

Öğrencilere danışma hizmeti verdiklerini anlatan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Basın Yayın Birimi’nden Gökhan Çetin, “Öğrencilerin tercihlerini oluştururken, sıralamalarını çok iyi düşünerek yapmaları gerekiyor. Puandan çok başarı sırasına göre tercihler de önem arz ediyor. Biz de bu anlamda öğrencilerimize yardımcı oluyoruz ve üniversitemizi Ege Bölgesi’ne tanıtarak, doğru bir şekilde anlatıyoruz. 42. yılını dolduran ve devlet üniversitesi olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi, barınma ve ulaşım sorunu olmayan bir üniversitedir. Birçok imkana sahip olması sebebiyle de standımıza çok fazla talep oluyor. İki gün boyunca hem Samsun şehrimizi hem de üniversitemizi tanıtarak, adaylara en iyi şekilde danışma hizmeti vereceğiz” dedi.

İki gün boyunca açık kalacak olan fuar, 10.00 - 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.
Kaynak: İHA