Samandağ Belediyesi'nden Ücretsiz Yüzme Kursu

Hatay’ın Samandağ ilçesinde çocukların eğlenceli bir yaz tatili geçirip, zihinsel, fiziksel ve sosyal yönden gelişmesi amacıyla açılan yüzme kursları yoğun ilgi görüyor.

Samandağ Belediyesi'nden Ücretsiz Yüzme Kursu
Samandağ Belediyesi Spor Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yüzme kurslarının, hijyenik bir ortamda, tamamı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunu, cankurtaranlık brövesine ve antrenörlük belgesine sahip eğitmenler tarafından verildiği belirtildi.

Beden Eğitimi Öğretmeni Okan Kerimoğlu, 150 kişilik bir gruba yüzme eğitimi verdiklerini belirterek, “Bunun sonucunda hedefimiz Samandağ ve civarında yüzme bilmeyen hiç bir çocuğun ve gencin kalmaması, buna bağlı olarak da her sene yoğun bir şekilde yaşanan boğulma vakalarının en aza indirgenmesidir. Aynı zamanda günümüzün ciddi problemi olan obeziteye karşı olarak spora yatkın spora daha fazla önem veren bir toplum aynı zamanda sağlıklı bireyler yetiştirmektir. 7 kişilik ekibimizle bu amaca hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi.

1. Kademe Yüzme Antrenörü Onur Yıkar ise kursiyerlere yüzmenin ne kadar değerli ve faydalı bir spor olduğunu anlattıklarını belirterek, “Samandağlı öğrenciler başarılı hırslı, gelişime çok açık öğrencilerdir. Bu öğrencilerden profesyonel bir sporcu haline gelebilecek kapasite de olanları da mevcuttur. Samandağ denizinde boğulma vakaları çok can yakmıştır. Yüzme eğitimiyle bu vakaların önüne geçilmesi hedeflenmektedir. Suya alıştırma nefes çalışması, suda kayma hareketi, ayak vurma hareketi gibi teknikler öğretiyoruz” diye konuştu.

Ayrıca kursa katılanların Samandağ Belediyesi tarafından ücretsiz servislerle yüzme havuzlarına ulaşımlarının sağlandığı belirtildi.
Kaynak: İHA