Özaltun, Derebucak'taki Mantar Tesisini İnceledi

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Derebucak ilçesinde kurulan istiridye mantarı üretim tesisinde incelemelerde bulundu.

Özaltun, Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi ile Derebucak Belediyesi işbirliği ile kurulan istiridye mantarı üretim tesisini ziyaret etti.

Özaltun’a tesisi gezdiren Derebucak Belediye Başkanı Ahmet Kısa, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

İncelemelerinin ardından yaptığı değerlendirmede, Beyşehir’den ayrılarak ilçe olan Derebucak ve Hüyük'ün, Beyşehir gibi son dönemde tarımsal noktada geldiği aşamaya dikkat çeken Özaltun, şunları kaydetti:

'Bölgemizde tarımsal faaliyetlerin gelişimine paralel olarak bu tür üretim tesislerinin kurularak, mantar üretiminin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar hepimizi fazlasıyla memnun etmektedir. Bu faaliyetler inşallah kısa zamanda bölgemizi tarımsal alanda daha da ileri noktalara getirecektir. Ayrıca, yeni iş kapılarının açılmasıyla yöre halkının istihdamına da önemli katkılar sunacaktır. Bu anlamda, bu tür çalışmaları önemsiyor ve bölgemizde daha da yaygınlaşmasını arzu ettiğimizi ifade etmek istiyorum.'

Kaynak: AA