Nevşehir'de Helikopter Destekli Uyuşturucu Operasyonu

Nevşehir’de narkotik polislerinin helikopter destekli olarak gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyonda 117 kişi hakkında işlem yapılırken, 11 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 17 Temmuz’da Nevşehir merkez, Ürgüp ve Acıgöl ilçelerinde uyuşturucu madde ticareti yapan sokak satıcılarına yönelik “Şehit Polis Furkan Demir Operasyonu” başlatıldı. İlk kez hava destekli olarak gerçekleştirilen operasyona jandarma kuvvetleri destek verirken, operasyon helikopter, iki adet drone, 106 personel, 32 araç ve iki uyuşturucu madde arama köpeği ile gerçekleştirildi.

Operasyon neticesinde 117 kişi hakkında “uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak veya sağlamak” ile “uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak” suçlamalarından yasal işlem yapılırken, 11 şahıs çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı. Yapılan çalışmalar neticesinde 124,81 gram metamfetamin, 15 bin 457 kare kağıda emdirilmiş sentetik kannabionid (bonzai), 10,2 gram eroin, 11,52 gram sentetik kannabionid (bonzai), 26,62 gram esrar, 22 adet extacy hap, 0.32 gram afyon sakızı, 2 adet hassas terazi, 4 adet ruhsatsız tabanca ve tabancalara ait 3 adet fişek ve 3 adet av tüfeği ele geçirildi.
Kaynak: İHA