Mescid-İ Aksa'nın İsrail Tarafından İbadete Kapatılmasına Tepkiler

Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılması, Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanlığı tarafından protesto edildi.

Beyoğlu'ndaki Neve Şalom Sinagogu önünde toplanan Alperen Ocakları'na bağlı bir grup, İsrail aleyhine sloganlar attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, önceki hafta Cuma günü Mescid-i Aksa'da 3 kişinin şehit edildiğini hatırlatarak, 'Uzun zamandan beri Mescid-i Aksa'da İsrail, kardeşlerimize zulmetmektedir. 1969'dan bu zamana kadar ilk defa İsrail, Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılınmasını yasaklamıştır.' dedi.

Müslümanların Mescid-i Aksa'da ibadet yapamamasının çok tehlikeli bir olay olduğunu dile getiren Mican, bu durumun din, inanç ve ibadet özgürlüğünün gasp edilmesi anlamına geldiğini söyledi.

Filistinli Müslümanların, İsrail tarafından zulüm ve baskı altında tutulduğunu kaydeden Mican, şunları söyledi:

'Orada yaşayan kardeşlerimizin amacı terör yapmak değil, ibadet yapmaktır. Sonuç itibariyle Müslümanların ilk kıblesi, tüm müminlerin kutsal mabedi olan Mescid-i Aksa'da ibadet özgürlüğü neden yasaklansın. Bunu gayrimeşru bir istekmiş gibi değerlendirerek kardeşlerimize zulüm yapılıyor. Oradaki kardeşlerimizden Mescid-i Aksa'dan iş makineleri sesleri geldiği haberlerini alıyoruz. Biz onların hedeflerinin ne olduğunu biliyoruz. Mescid-i Aksa'nın altını oyuyorlar. Mescid-i Aksa'nın altında kendi kutsal mabetlerinin olduğunu sanıyorlar ama yanılıyorlar. Oradaki en büyük emelleri Mescid-i Aksa'yı yıkmaktır.'

Mican, Avrupa devletlerinin, söz konusu Müslümanların mağduriyeti olunca üç maymunu oynadıkları değerlendirmesinde bulunarak, İslam devletlerinin liderleriyle alim ve hocaların Mescid-i Aksa'daki duruma ses çıkararak, yaşanan zulme dur demesi gerektiğini belirtti.

Türkiye tarafından Kudüs'e bir heyet gönderilerek Mescid-i Aksa'daki zulmün durması için girişimde bulunulmasını istediklerini kaydeden Mican, 'Daha ne kadar canımız yanacak, kaç kardeşimizi şehit vereceğiz, kaç tane bacımıza kafir eli değecek?' şeklinde konuştu.

Mican, Müslümanlarının ibadet özgürlüğünün engellenmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Kaynak: AA