Mesci Açıklaması 'Türk Askeri Adaya Barış Getirdi'

Kıbrıs Barış Harekâtının 43. Yıldönümü Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şubesi’nde yapılan törenle kutlandı. Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci, “TSK zorlu şartlarda büyük bir başarı göstererek adada akan kanı durdurmuştur” dedi.

Mesci Açıklaması 'Türk Askeri Adaya Barış Getirdi'
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nin Barış ve Özgürlük Bayramı 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Hareketinin 43. Yılını Erzurumlu gaziler unutmadı. ‘Ayşe tatile çıktı’ parolasıyla başlatılan ve adadaki Türklerin uğradığı baskı ve zulmü ortadan kaldırmak amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerince gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekâtı 43. Yıldönümü münasebetiyle Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şubesi’nde yapılan törenle kutlandı.

Dernek binasında yapılan törende, konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci, 1974 yılında gerçekleştirilen Barış Hareketi ile Kıbrıs Türkü’nün özgürlüğüne kavuştuğunu söyledi.

1878 yılından 1974 yılına kadar Kıbrıs Türkü’nün özgürlüğünden yoksun bırakıldığını Barış Hareketi ile yeniden bağımsızlığına ve özgürlüğüne kavuştuğunu ifade eden Mesci, “Türk Ordusu 20 Temmuz 1974 günü Kıbrıs’a başarılı bir hareket icra ederek Kıbrıslı Türk’ün yok olmaktan, 1878 yılından beri hasret duyduğu özgürlüğüne kavuşmuştur” dedi.

Adada akan kan durmuştur

“Yunanistan’ın Enosis hayali Akdeniz’in karanlık sularına ebediyete kadar gömülmüştür” diyen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Adada akan kanı durduran Kıbrıs Barış Harekâtı, TSK’nın zorlu şartlarda gerçekleştirdiği önemli bir başarıdır. Böylelikle Yunanistan’ın Enonis hayalleri Akdeniz’in karanlık sularına ebediyen gömülmüştür. Senelerdir Kıbrık’ta her türlü şiddet ve zulme uğrayan Kıbrıs Türk’ü hiçbir zaman pes etmemiş, 20 Temmuz’da Mehmetçikle kucaklaşana kadar Türklüğünü ve varlığını korumasını bilmiştir. Bugün Kıbrıs Türkü’nün esaretten kurtulduğu bir gündür. Kıbrıs Türkü 43 yıldır özgür yaşamaktadır.”

Gazilerimizle gurur duyuyoruz

1974’te Türk tarihine altın bir sayfa eklendiğine dikkat çeken Başkan Mesci, “Kıbrıs’ta Türk’ün adını altın harflerle yazdıran bu gazilerimizle gurur duymaktayız. Savaş meydanlarında Türk milletinin yenilmezliğini sizden önceki kahramanlar gibi ispat ettiniz. Yüce Meclis sizleri gazilikle ödüllendirmiştir. Kıbrıs harekâtında 37 bin 567 askerin katılmıştır. 498 şehit verilmiş, bunların 7’si Erzurumludur. Bu savaşa Erzurumlu 663 Mehmetçiğimiz katılmıştır. Bu vesileyle şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize sağlıklı, uzun ömür diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA