LYS Birincisi Gürbüz, Sevincini Başkan Güven İle Paylaştı

2017 Lisans Yerleştirme Sınavı’nda MF-1, MF-2, MF-3 ve MF-4 puan türünde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Beyza Gürbüz, sevincini Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ile paylaştı.

LYS Birincisi Gürbüz, Sevincini Başkan Güven İle Paylaştı
Başkan Güven, LYS birincisi Gürbüz’ün elde ettiği başarıdan dolayı tebrik ederek, Cumhuriyet altını hediye etti. Üniversite sınavında Türkiye birincisinin Afşin’den çıkmasının ilçeye önemli gurur yaşattığını ifade eden Güven, “Öğrencimizin bu başarısı bizleri sevindirdi. Daha önce gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) Türkiye 2’ncisi olan Beyza Gürbüz YGS sınavında da 500 tam puan alarak Türkiye 1’incisi olarak önemli bir başarıya imza attı. Kızımıza akademik hayatında başarılar diliyorum. Bu ülkede 15 Temmuz’u yaşadık ve ülkenin zeki çocuklarının istismar edilerek ülkeye nasıl ihanet ettirildiğini gördük. Rıza-ı İlah’ı birinci planda tutan, vatanına ve milletine, İslam ümmetini düşünen gençlerimizin ellerinden tutacağız. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da destekleriyle gençlerimizi hain ellere teslim etmeyeceğiz. Beyza’nın böyle bir başarı elde etmesi Afşinimizi, Kahramanmaraşımızı ayrıca gururlandırdı. Rabbim ülkemize, vatanına ve milletine faydalı, hizmet eden bir bilim insanı olmayı nasip eder inşallah. Beyza bizim parlayan yıldızımız oldu” diye konuştu.

LYS MF bölümünde 4 alanda da birincilik başarısı elde eden Büşra Gürbüz ise, “Belediye başkanımız ve tüm Afşinlilere bana göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Bu başarıyı elde ettiğimden dolayı çok mutluyum. Hedefimde tıp fakültesini bitirmek var. Şuanda tercih süreci devam ediyor. Araştırma yapabileceğim, kendimi geliştirebileceğim bir üniversitede eğitimimi almak istiyorum. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen başta ailem olmak üzere, öğretmenlerimize ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Baba Yusuf Gürbüz ise aile olarak kızının başarısıyla gurur duyduklarını ifade etti.

Kaynak: İHA