Karaburun'da Kurulması Planlanan Balık Çiftliği

İzmir'in Karaburun ilçesinde balık çiftliği kurulması projesine karşı çıkan Karaburun Kent Konseyi ve bazı sivil toplum örgütü üyeleri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

İl Müdürlüğü binası önünde 'Balık Çiftliklerine Hayır' pankartı açan grup adına açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, kurulmak istenen çiftliklerin yörenin doğal ve ekolojik dengesini bozacağını öne sürdü.

Planlamalara göre ilçe kıyılarında 4 bin dönüm alan üzerinde balık çiftlikleri kurulacağını, bunun 600 futbol sahası demek olduğuna işaret eden Bayır, 'İlçe kıyılarında zaten yeterince balık çiftliği var. Bölgede kurulacak çiftliklerin vereceği zararları yetkililere anlatmaya çalışıyoruz. Bize kulak vermelerini istiyoruz. Halk, yaşadığı yere sahip çıkmak için burada.' diye konuştu.

Avukat Şehrazat Mercan ise kurulmak istenen balık çiftliğinin Karaburun'a her alanda zarar vereceğini, halkın konuyu yargıya taşıması durumunda destek vereceğini kaydetti.

Mercan, bir süre önce Karaburun kıyılarında fok görüldüğünü hatırlatarak balık çiftliklerinin fokların yaşam alanını da tehdit ettiğini savundu.

Kaynak: AA