Irak'ta DEAŞ'ın Öldürdüğü Telaferliler Anıldı

Irak Meclisi Başkanı Cuburi:'Başta Telafer olmak üzere diğer tüm bölgelerimizi kurtarmalıyız. Telafer, Irak'taki çeşitliliği ifade eden bir köprüdür'Telafer milletvekili Mevla:'Sığınmacı durumuna düşen Telaferli Sünni ve Şiiler en zor günlerini yaşıyor'

Irak'ta 2014'ten bu yana terör örgütü DEAŞ tarafından öldürülen Telaferli siviller için başkent Bağdat'ta anma töreni düzenlendi.

Meclis Başkanı Selim el-Cuburi, Bağdat'taki meclis binasında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, güvenlik güçlerinin Telafer, Havice ve Şirgat ile Enbar'ın batısında bulunan tüm uç bölgelerin DEAŞ'tan geri alınması için hazırlık yaptığını söyledi.

Cuburi, 'Başta Telafer olmak üzere diğer tüm bölgelerimizi kurtarmalıyız. Telafer, Irak'taki çeşitliliği ifade eden bir köprüdür.' dedi.

Stratejik öneminden dolayı DEAŞ'ın Telafer'i elinde tutmaya önem gösterdiğini belirten Cuburi, 'Bu karanlık tünelden çıkmanın ve yeniden imarın vakti geldi.' diye konuştu.

- '2014'ten bu yana 874 Telaferli şehit oldu'

Öte yandan Telafer milletvekili Muhmmed Taki Mevla da konuşmasında Telaferli Sünni ve Şii halkın yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.

Mevla, 'Sığınmacı durumuna düşen Telaferli Sünni ve Şiiler en zor günlerini yaşıyor.' dedi.

Telafer'in bir an evvel DEAŞ'tan kurtarılması çağrısı yapan Mevla, '2014'ten bu yana 874 Telaferli şehit oldu, bin 507'si de yaralandı.' ifadesini kullandı.

Musul'un 63 kilometre batısında, Türkiye sınırına 82 kilometre uzaklıkta yer alan Telafer ilçesi 16 Haziran 2014'ten bu yana terör örgütü DEAŞ'ın eline bulunuyor.

Kaynak: AA