Heniye'den Mescid-İ Aksa İçin Olağanüstü Toplantı Çağrısı

Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniye: 'Bütün Müslümanları, kutsallığı ve konumu gerçek anlamda tehlikeye maruz kalan Mescidi Aksa için acil harekete geçmeye çağırıyorum. Arap ve Müslüman ülkelerin yöneticilerini de sorumluluklarını yerine getirerek, olağanüstü bir zirve düzenlemeye davet ediyorum'

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri karşısında olağanüstü zirve düzenlenmesi çağrısında bulundu.

İsrail'in ihlallerine maruz kalan Mescid-i Aksa'ya destek için Arap ve Müslümanlara cuma günü genel seferberlik çağrısı yapan Heniye şunları kaydetti:

'Bütün Müslümanları, kutsallığı ve konumu gerçek anlamda tehlikeye maruz kalan Mescid-i Aksa için acil harekete geçmeye çağırıyorum. Arap ve Müslüman ülkelerin yöneticilerini de sorumluluklarını yerine getirerek, olağanüstü bir zirve düzenlemeye davet ediyorum.'

İsrail polisi, 14 Temmuz Cuma günü sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'da silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüş, olayda yaralanan 2 İsrail polisinin ise kaldırıldıkları hastanede öldüğünü açıklamıştı. Açıklamada, Mescid-i Aksa'nın kapılarının kapatıldığı ve Kudüs Bölge Polis Müdürlüğünün Aksa'da namaz kılınmasına izin vermeyeceği belirtilmişti.
Kaynak: AA