Güvenlik Korucuları Yemin Ederek Göreve Başladı

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde eğitimini başarıyla tamamlayan 35 güvenlik korucusu, yemin ederek görevine başladı.

Güvenlik Korucuları Yemin Ederek Göreve Başladı
Çemişgezek ilçesinde görev yapacak olan 35 yeni güvenlik korucusu için Hükümet Konağı bahçesinde yemin töreni düzenlendi.

Törene İlçe Kaymakamı Harun Kazez, Cumhuriyet Savcısı Yakup Düzenli, İlçe Jandarma Komutanı Özgür Çelebi, diğer protokol üyeleri, korucular ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 35 yeni güvenlik korucusu yemin etti.

Göreve yeni başlayan güvenlik korucuları adına konuşan Zeki Akın, vatanın ve milletin huzuru güvenliği için çaba göstereceklerini söyledi.

Yıllarca korucuların asker ve komutanlarla omuz omuza mücadele verdiğini anımsatan Akın, "Can verip şehit oldular kan döküp gazi oldular. Bizlerde bugün ant içerek arkadaşlarımızın bıraktığı yerden bu görevi devraldık. Canımız sağ olduğu sürece teröristlerle mücadelemize onların bıraktığı yerden kararlılıkla devam edecek" dedi.

Kaymakam Harun Kazez ise, ”Sizlerin yaptığı bu yemine sadık kalarak görev yapacağınıza inancım tamdır. Bu günde bayrağımız, vatanımız ve milletimiz üzerine yemin edip bu kutlu görevi üstlendiniz. Tabi ki önemli bir görev üstlendiniz. Çünkü burada güvenliğimizin yegane teminatlarından biri sizsiniz. Hiçbir şekilde görevimizi yaparken ayrım yapmamız mümkün değil. Ülkemiz, ilçemiz, Alevi’si, Sünni’si, Kürt’ü ve Türk’ü ile bir bütündür. Hepsi bizim öz kardeşimizdir. Siz bu gün bu görevi vatandaşlarımızın, yurttaşlarımızın güvenliğini sağlamak için üstlendiniz. Terörle mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA