Çocuklar, İstismara Karşı Bilinçlendiriliyor

Tepebaşı Belediyesi tarafından çocuklara yönelik yürütülen çalışmalardan biri olan “Beşte Bir” projesi devam ediyor.

Çocuklar, İstismara Karşı Bilinçlendiriliyor
Avrupa Konseyi tarafından 2010 yılında çocuğa karşı cinsel şiddeti sonlandırmak amacıyla başlattığı “Beşte Bir” projesi, Tepebaşı Belediyesi’nin 11 Mayıs 2015 tarihi itibariyle imzaladığı “Kentler ve Bölgeler Sözleşmesi” kapsamında Eskişehir’de de uygulanıyor. Kampanyanın ana yürütücüsü olan Uluslararası Çocuk Merkezi (ICC) ile birlikte çocuğa yönelik her türlü istismarı önlemeye yönelik “Beşte Bir” projesi ile 5-6 yaş arası çocuklara ve ailelerine, çocuğa karşı her türlü istismarın önlenmesi konusunda bilgiler aktarılıyor. Çocuğa yönelik cinsel istismarın önlenmesi hedefi ile çocuklara; olumlu ve olumsuz temas sınırları, iç çamaşırı kuralının ne olduğu ve temas konusunda çocukların neye “Evet” neye “Hayır” demesi gerektiği uygun bir dil ile öğretiliyor.

Projenin diğer ayağı ise Veli Buluşması Günleri olarak gerçekleştiriliyor. Tepebaşı Belediyesi Veli Buluşması Günleri’nde veliler, çocuğa karşı cinsel şiddetin önlenmesi konusunda bilinçlendiriliyor.

“Beşte Bir” Çocukların Cinsel İstismar ve Sömürüye Karşı Korunması için bir bilinçlendirme ve savunuculuk projesi olarak takdir topluyor. Tepebaşı Belediyesi tarafından sağlanan eğitimlerde 2 buçuk yıllık süreçte, 600 çocuk ve 750’nin üzerinde veli, istismar konusunda bilinçlendirildi. Öte yandan velilere, grafik ve tasarımları Muzaffer Tepekule’ye ait, çocuk istismarı konusunda temel uyarıların yer aldığı broşürler de dağıtıldı.

Eğitimler ise Pazartesi günleri Hedef Batıkent Belde Evi, Salı günleri 29 Ekim Gençlik Merkezi, Çarşamba günleri Fevzi Çakmak Belde Evi ve Perşembe günleri Çukurhisar Çocuk Sanat Merkezi olmak üzere 4 ayrı merkezde 5 hafta boyunca devam edecek.
Kaynak: İHA